Hæla i taket

Et fyrverkeri på scenen.

Et fyrverkeri på scenen.

Årets fylkesfinale i UKM gikk av stabelen på Sentrum Scene med over 200 deltakere. Og de lokale heltene markerte seg skikkelig.

Thea Blossom fra Bjerke.

De tre hardtslående guttene fra Høybråten gjorde inntrykk på den elleville horde på Sentrum Scene under fylkesfinalen av årets UKM. Såpass at de kom til superfinalen, men ikke til landsfinalen i Trondheim.

Filmskaperen fra Bjerke til landsfinalen.

Sentrum scene: Årets happening på kulturfronten er unnagjort. Deltakere har gjort sitt på, bak og foran scenen. Et skikkelig maratonprogram. Åtte stive timer med tenna i tapeten og hæla i taket. Ukjente artister i bøtter og spann tiljublet og hyllet. som store stjerner.

Eller som arrangørene sier:

- Sjelden har vi hørt publikum hyle og klappe så høyt for stort sett ukjente artister, noe som sier oss at disse artistene ikke kommer til å være ukjente særlig lenge. Og kanskje får vi se noen nye samarbeid som følge av den intense mellomartistlige nettverkingen som fant sted i helgen? Vi håper det!

Markerte seg

Happeningen på Sentrum er en kulturell forbrødring med utstillere, band, sangere og dansere, crew og filmfolk.

Og som tidligere år var det mange fra vårt distrikt som markerte seg skikkelig.

- Det er bare utrolig bra å spille på landets feteste rockescene, kommer det unisont fra guttene i Aristillus.

Ikke bare gjorde de inntrykk på den elleville horde foran scenen, men også på juryen som ville ha de med på superfinalen. Videre til landsfinalen Trondheim kom de ikke.

– Utrolig spenstig. Skikkelig bra publikum her på Sentrum Scene, kommer det unisont fra dansegruppa Untouchable etter at de hadde levert et forrykende show.


Thea Blossom var kanskje den av alle deltakerne som overrasket og begeistret mest. Ikke bare blant det elleville publikum, men også av juryen som sendte henne til landsfinalen i Trondheim.

Den unge jenta er et talent av de sjeldne og ser ut til å storkose seg oppunder taket. Enten hun når klatrer i gardinene, tissue på fagspråket, eller når hun gjør de mest halsbrekkende øvelser i trapesen.

Energiske

Dansegruppa The Only Living Legend har et rått show. Energisk, rytmisk og ganske så spektakulært. Tydelig at lang øving og samkjøring har gitt resultater. Blir spennende å følge framover.

Til landsfinalen

UKM er ingen konkurranse med kåring av vinnere, men belønningen ligger i deltakelse i landsfinalen som går av stabelen i Trondheim 19. til 22. juni.

Disse Groruddølene kan glede seg til en tur nordover:

Fra scenen: Two1Three (Stovner), Mukaina (Grorud) og Thea Blossom (Bjerke)

Med video: Håkon Anton Olavsen (Bjerke)

Med kunst: Ahmed Mahamud Ahmed (Stovner).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.