*Nettavisen* Nyheter.

Hærføreren klar til kamp

Martin Hansen er utpekt som ny kaptein i Furuset. I dag starter Hansen og lagkameratene jobben med å sikre sluttspillplass, når laget reiser til Sarpsborg for å møte en av seriefavorittene, Sparta.

Kaptein Martin Hansen leder eliteseriens «norskeste» spillertropp. Og selv med et lag omtrent uten stjerner, har iskrigeren tro på et godt Furuset-år.

FURUSET: Målet er selvsagt en plass i sluttspillet. Vi har bedre spillere enn det folk tror, mener Martin Hansen som dermed tar et oppgjør med alle som har tippet groruddølene nederst på tabellen.

Med bare tre utenlandske spillere er Furuset i særklasse hva angår norske spillere i eliteserien. Blant annet er lagets store stjerne de siste årene finske Teemu Kuusisto borte. I stedet får de norske unggutta en gyllen sjanse.

De får nok spille mye mer i år, og for norsk hockey på sikt er det bra vi har den stallen vi har, mener Hansen.

For å hindre for mange importer fra utlandet, senker stadig forbundet utlendingskvota. Den teller nå sju mann, og nesten alle klubbene har fylt opp den.

Vil bidra mer

Martin Hansen tror «ulva» har norske spillere som kan ta over for poengmaskinen Kuusisto.

Alle lag hadde merket at en spiller som Teemu forsvant, men jeg håper og tror Christian (Thygesen) kommer til å plukke mange flere poeng i år enn i fjor. Også Espen Olsen-Lie kan være en solid poengplukker. Selv håper jeg også å bidra med flere poeng, sier Hansen.

Bedre trent

Kapteinen varsler et Furuset-lag som vil spille noe annerledes enn i forrige sesong.

Vi skal spille mer offensivt, der vi kommer til å presse motstanderlaget mer enn før.

Det er også laget godt nok trent til, skal vi tro sportslig leder Niklas Grønstrand.

Vi har trent mye mer styrke og kondisjon i oppkjøringen enn tidligere, så spillerne er mye bedre rustet fysisk. Det er også morsomt å se hvor sultne gutta virker, sier Niklas Grønstrand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.