Hærverk, nasking, vinglete kjøring, tørrkoking og fyllekjøring

 

  Foto: Illustrasjonsfoto

Om Oslo politidistrikt melder om en relativt rolig helg, har det har vært nok å gjøre for Manglerud-politiet.

Vinglete kjøring

E6: Bilister melder stadig om at de ligger bak biler som kjører vinglete. Både fredag kveld og søndag kveld kom det slike meldinger fra E6 ved Ryen.

Fredag-meldingen endte med at den aktuelle bilen ble stoppet ved Karihaugen. Det var ikke snakk om promillekjøring, og den 35 år gamle østeuropeiske sjåføren forsto ikke at han hadde kjørt uryddig.

Samme forklaring kom søndag etter at vinglete kjøring resulterte i at en trailer ble stoppet da den var kommet til Alna. Heller ikke her var det snakk om promille.

Begge kjøreforholdene var altså ved Ryen der det er veiarbeidsområde.

Måtte sperre veien

MORTENSRUD: Det ble betydelige trafikale problemer innover på E6 ved Mortensrud – påkjøringen fra Dal/Brenna – fredag morgen da to biler kom borti hverandre. Det ble ingen personskader, men politiet måtte stenge to felt mens opprydding pågikk.

Kaffetrakter på kokeplate

SKULLERUD: Brannalarm kom fredag formiddag fra en bolig i Johan Scharffenbergs vei på Skullerud. Det viste seg at brannen var begrenset til en kaffetrakter som var satt på en kokeplate. En person ble kontrollert av ambulansefolk for røykskade.

Stjal undertøy

PRINSDAL: Kiwi i Nedre Prinsdals vei meldte fredag kveld at de hadde tatt en nasker. Politiet kom til stedet og pågrep en ca. 20 år gammel østeuropeer. Han hadde ikke identifikasjonspapirer og ble kjørt sentralarresten. Vedkommende hadde forsynt seg med undertøy.

11 år gammel nasker

MORTENSRUD: En 11 år gammel jente ble fredag kveld tatt for nasking i Hennes & Mauritz-butikken på Mortensrud. Hun forsøkte seg med å oppgi falsk personalia, men ble raskt avslørt. Hun ble kjørt til barnevernsvakten.

Bil i grøfta

BJØRNDAL: Lørdag morgen ble det meldt at en bil hadde kjørt i grøfta i krysset Ljabruveien/Slimeveien. Da politiet kom til stedet, var bilen borte.

Stjal seletøy

KLEMETSRUD: Lørdag ettermiddag ble det meldt om at noen hadde tatt seg inn i en driftsbygning i Maurtuveien på Klemetsrud og stjålet seletøy til hester. Det er snakk om verdier for 70 – 80.000 kroner. Politiet er svært interessert i opplysninger.

Uten førerkort

PRINSDAL: Natt til søndag meldte en bilist at det kjørt en svært vinglete bil i Nedre Prinsdals vei. Den ble sett kjøre opp Høgåsveien.

Politiet lokaliserte bilen. Det viste seg at den 27 år gamle kvinnelige sjåføren ikke hadde førerkort. Det var ikke snakk om promille.

Stjal paller i fylla

HOLMLIA: Vektere holdt natt til søndag igjen personer som var i ferd med å stjele Euro-paller fra REMA 1000 i Holmliaveien. Politiet kjente at det luktet alkohol av en 43 år gammel kvinneli9g bilfører. Hun ble kjørt sentralarresten.

Tatt med tyvgods i sekker

BØLER: Natt til søndag ble det meldt om at det var skadeverk/innbrudd på Bøler skole. Politiet kunne raskt konstatere innbrudd, og satte i gang søk i området etter tre personer som var observert. En ble tatt, og det ble funnet sekker med ting som stammet fra skolen.

Skadeverk på syv biler

HOLMLIA: Bileiere oppdaget søndag morgen at det i løpet av natten var bedrevet hærverk på bilene deres i Ravnkroken på Holmlia. Det var først snakk om tre biler, men dette ble etter hvert utvidet til syv. Det var blant annet knust ruter.

Tok 16 år gammel bilfører

BJØRNDAL: Politiet stoppet søndag ettermiddag en bil i Geviret på Bjørndal. De syntes føreren så ganske så ung ut. Han forsøkte seg med å oppgi feil personalia, men ble avslørt. Det viste seg at han bare var 16 år.

For dårlig isskraping

NORDSTRAND: Natt til mandag la isen seg som stål på bilrutene. De fleste er flinke til å skrape før de drar i vei. Men det gjorde ikke en bilist som politiet stoppet i Nordstrandveien. De nedisete rutene kvalifiserte til en solid utgift.

For mange i bilen

RYEN: Alle har vel hørt om konkurransen om hvor mange det var plass til i en folkevogn-boble. Riktig så ille som rekorden var det ikke, men en bilfører på Ryen fikk natt til mandag et forenklet forelegg for å ha for mange i bilen sin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.