*Nettavisen* Nyheter.

Hærverk på Bogerud

 

Branntilløp, oppskårne bildekk, skyting, hærverk og innbrudd. Les politinotisene fra jul og nyttår her.

Fikk melding om brann

OPPSAL: Politi og brannvesen fikk på formiddagen søndag i romjulen melding om at det brant på en komfyr i Haakon Tveters vei på Oppsal. En nabo kunne se flammer.

Nå ble det heldigvis ingen dramatikk. Flammene viste seg nemlig å komme fra en TV-peis, og disse så ut til å blafre over komfyren.

Meldte om innbrudd

BEKKELAGSHØGDA: På formiddagen nyttårsaften fikk politiet melding om innbrudd i et hus i Dovresvingen på Bekkelagshøgda. En nabo hadde observert et knust vindu.

Det var ingen til stede i huset og politiet tok seg inn for å se omfanget av innbruddet. Securitas sikret stedet etterpå og eier ble varslet.

Brann i container

HOLMLIA: To og en halv time før midnatt nyttårsaften fikk politiet og brannvesenet melding om brann på Toppåsen skole på Holmlia. Det viste seg heldigvis bare å være fyr i en container, og det ble ingen skader.

Måtte gipse armen

MANGLERUD: En mannlig syklist må gå med armen i gips en stund etter et trafikkuhell på Manglerud lørdag i romjulen. I krysset Skuronnveien/Treskeveien kolliderte han nemlig med en bil, og dermed gikk det hardt ut over armen. Han har forklart til politiet at han trodde bilen skulle stanse.

Bilsmell på Mosseveien

NEDRE BEKKELAGET: Det ble ingen alvorlige personskader, men to personbiler fikk tydelige merker etter sammenstøt på Mosseveien mellom Ulvøybroen og Nedre Bekkelaget skole. Dette skjedde cirka klokken 13 første juledag. Sammenstøtet var så kraftig at airbagene ble utløst.

Skyting ved Ulsrudvann

ØSTMARKA: En mann ringte ved 22-tiden 1. juledag til politiet og fortalte at han hadde hørt skarpe skudd ved parkeringsplassen ved Ulsrudvann. Han hadde også observert 5-6 biler som kjøre fra stedet.

Mannen sa han var skytevant og mente skuddene måtte komme fra en revolver eller pistol. Bevæpnet politi lette etter tomhylser, men fant ingen. Bilene var også borte.

Falsk melding

MANGLERUD: Drøyt to timer inn i det nye året fikk politiet melding om innbrudd i flere biler i Rugveien på Manglerud. Flere ungdommer skulle ha vært observert, og i flere av bilene som var brutt opp var motorene startet.

Da politiet kom til stedet, fant de ingen ødelagte biler og ingen ting som kunne bevise det som meldingen gikk ut på. Kort og godt falsk melding.

Landet i et tre

PRINSDAL: «Det henger en mann i et tre» var meldingen som kom til politiet på ettermiddagen 1. juledag.

Det viste seg å være en person i en hangglider med motor. Over Trygve Strømbergs vei i Prinsdal mistet han høyde, og valget ble å lande i en høyspentledning eller et tre. Han valgte tretoppen. Dette viste seg å være det rette, for etter en stund kom han seg uskadd ned.

Alarmen gikk ved innbrudd

DAL: Politiet fikk på ettermiddagen lørdag i romjulen melding fra et vaktselskap om at en innbruddsalarm gikk i Dalsåsen på Dal.

Ingen var hjemme i huset. Det var ikke spor etter innbrudd, men det ble funnet en radio utenfor huset.

Stjal to PC-er

NORDSTRAND: Politiet fikk søndag i romjulen melding om at det hadde vært innbrudd i et hus i Oberst Rodes vei på Nordstrand. To PC-er er meldt stjålet.

Tok fyr i badematte

ØSTENSJØ: Politiet har ikke fått forklaring på hvorfor en eldre dame på ettermiddagen 1. juledag hadde tent stearinlys på badet. Men julestemningen ble etter hvert litt for voldsom. Lyset antente nemlig en matte på gulvet.

Det ble ingen skader, for damen klarte å få den brennende matten ut.

Hærverk på Bogerud

BOGERUD: Det nye året var ikke blitt mer enn 18 minutter gammelt da det kom melding til politiet om ungdomsbråk og hærverk ved Bogerud T-banestasjon.

Da en patrulje kom til stedet, kunne de konstatere at flere reklamemontre var knust, søppelkasser var kastet ut i veien og det var pulver i billettautomatene.

Ingen personer ble pågrepet for forholdet.

Tente på kranser

NORDSTRAND: Politiet fikk ved 8-tiden 2. juledag melding om at noen ungdommer var inne på kirkegården på Nordstrand og satte fyr på kranser på gravene. Ingen ble pågrepet for forholdet.

Slukket med pulverapparat

HOLMLIA: Enn drøy time inn i det nye året ble det oppdaget at det brant i et søppelskur i Ravnåsveien på Holmlia. En resolutt person fikk slukket med et pulverapparat. Brannvesenets oppgave ble derfor bare å passe på så varmen ikke blusset opp igjen.

Ingen skader ved ulmebrann

LAMBERTSETER: Politi og brannvesen fikk midt på formiddagen 1. juledag melding om røyk eller damp fra en leilighet i Gråsteinveien på Lambertseter. Ingen personer var i boligen. Brannvesenet tok seg inn, og der kunne de konstatere at det ulmebrant i noe papir. Dette ble slukket før det ble skader på leiligheten.

Stjal to datamaskiner

HOLMLIA: En person ringte natt til forrige lørdag og fortalte at det var innbrudd i blomsterbutikken i Holmlia senter. Melder kunne fortelle at det ble båret ut to datamaskiner og at en bil kjørte fra stedet. Det ble forsøkt å gå spor med hund, men dette ble resultatløst.

Skar opp bildekk

LAMBERTSETER: En fortvilet person ringte natt til forrige lørdag og fortalte at en tidligere bekjent hadde skåret opp bildekkene med kniv. Dette skjedde på parkeringsplassen ved Bergkrystallen T-banestasjon.

Bakgrunnen var visstnok en uoverensstemmelse. Vedkommende ble bortvist fra stedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.