*Nettavisen* Nyheter.

Hafslund vil rykke ut

Store deler av Røa ble uten gatebelysning en hel helg uten at Hafslund rykket ut. Nå er ny avtale med Oslo kommune på plass og Hafslund rykker ut i fremtiden.

Røa: - Vi har hatt møte med samferdselsetaten og justert avtalen. I fremtiden vil vi ta dette på beredskap og sette inn folk umiddelbart om en tilsvarende situasjon skulle oppstå, sier informasjonssjef i Hafslund, Morten Schau.
I begynnelsen av september falt gatebelysningen ut i store deler av Røa en fredag kveld. Hafslund rykket ikke ut selv om de ble varslet om at flere kvartaler var mørklagt. Ansvarshavende på vakt denne helgen viste til serviceavtalen med Oslo kommune, hvor det står at Hafslund skal rykke ut på første virkedag etter varsel om mørklegging. Dermed gikk hele helgen uten at noe ble gjort.
- Hvis beskjeden er kommet riktig så burde man vurdert å sende ut en beredskapsvakt og fått gjort noe med dette umiddelbart, sa Schau etter denne episoden.
Selv om Hafslund Nett eier all gatebelysning i Oslo er det kommunen som har budsjettansvar vedrørende drift og vedlikehold. I serviceavtalen som Oslo kommune har med Hafslund står det hvor raskt de skal rykke ut ved mørklegging av et større eller mindre område.
- Gjennom det som skjedde ble vi oppmerksomme på at det var en svakhet i avtalen. Vi er glade for at Ullern Avis Akersposten tok opp dette problemet. Det har ført til at hele Oslo nå får bedre service. Store områder vil ikke lenger bli liggende mørklagt over helgen. Jeg vil gjerne understreke at vi er avhengig av publikum og setter pris på at de varsler oss om det så er en eneste lampe, sier Schau.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.