RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen tjener mest


STORE FORSKJELLER: Carl I. Hagen (Frp) (t.h.) tjente mest av ordførerkandidatene, mens Fabian Stang (H) (nr 2 fra høyre) skattet prosentvis mest. På formuetoppen av de fem finner vi Rune Gerhardsen (Ap) (nr 2 fra venstre).
STORE FORSKJELLER: Carl I. Hagen (Frp) (t.h.) tjente mest av ordførerkandidatene, mens Fabian Stang (H) (nr 2 fra høyre) skattet prosentvis mest. På formuetoppen av de fem finner vi Rune Gerhardsen (Ap) (nr 2 fra venstre).
Carl I. Hagen (Frp) er inntektsvinneren av de fem ordførerkandidatene foran valget neste år.

OSLO: Med en skattbar inntekt på en drøy million er Carl I. Hagen den av de fem som skal kjempe om ordførerkjedet, som tjente mest i 2009.

På andre plass kommer sittende ordfører, Fabian Stang (H), som i fjor tjente 842.079 kroner. Både Stang og Hagen står, i likhet med SVs foreløpige kandidat, Marianne Borgen, oppført med null i formue.

SJEKK SKATTELISTENE HER

Rune G. har høyest formue

Arbeiderpartiets kandidat, Rune Gerhardsen er den av dem fem som tjener minst. Han sto oppført med en skattbar inntekt på 604.612 kroner i fjor. Til gjengjeld har han den største formuen, som er like under en halv million.

Venstres kandidat, Odd Einar Dørum, er den eneste utenom Gerhardsen som står oppført med formue. Han har drøyt nitti tusen på bok, i følge skattelistene, som ble lagt fram onsdag.

Marianne Borgen skattet minst

I rene tall er det Carl I. Hagen som bidrar med flest kroner til statskassa. Imidlertid er det en naturlig følge av at han har høyest inntekt.

Prosentvis er det imidlertid sittende ordfører, Fabian Stang, som bidrar med desidert mest av sin inntekt til fellesskapet. Hele 44 prosent av sin skattbare inntekt gikk til skatteetaten.

SJEKK SKATTETOPPEN I OSLO HER

Frps Hagen kom på andre plass med 39 prosent, mens SVs Marianne Borgen bidro med syv prosent av sin skattbare inntekt til fellesskapet.

Rune Gerhardsen (Ap), som har høyest formue, men lavest inntekt, av de fem, bidro med 14 prosent til fellesskapet, mens Odd Einar Dørum (V) bidro med 18 prosent.


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere