RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hageslange og plastbrud på catwalken

Duse gråtoner, rene linjer, en brudekjole laget av kontorrekvisita og hageslange-smykker ble vist fram av Kunst og design -studenter på Åpen Dag på Bislett.

BISLETT: Stillhet og konsentrasjon til side, når elevene på Kunst og Design linjen ved institutt for estetiske fag får vise seg fram, blir det tradisjon tro moteshow. Årets mote, og framtidas designere, er preget av gråtoner, stilrene linjer, med plutselige fargesjokk og afrikansk-rave inspirerte smykker av hageslanger og plastmateriale.

Med andre ord, spennvidden er stor når elever fra første til tredje klasse fikk boltre seg på Åpen dag med moteshow på selveste kvinnedagen.

Fashionably late

Studenter, babyer og alskens lærere fra diverse estetiske fag kremter, smågleder seg litt og snakker seriøst og useriøst om mote. Showet begynner femten minutter senere enn planlagt, og fashionably late- begrepet lever videre.

– Dette er Sophias aller første moteshow, sier mamma Maria Aubert Schmidt, om den lille blide datteren på ett år på armen.

 

  SE BILDER FRA MOTESHOW HER

 

Maria er selv student ved skolen, men nå i permisjon, og hun synes det er gøy å se hva medeleveme har fått til. Mens modellene foremlig smyger seg av gårde i saktefilm-lignende zombieaktige-bevegelser, jubler Sophia i begeistring.


Rainbow


 – Jeg er inspirert av afrikansk besmykningskultur og ravekultur, sier en engasjert smykkedesigner på 3. året, og for tiden prosjektleder for motevisningen, Helene Therese Duckert.

Subkulturer fascinerer henne, og Sør-Afrika, landet hun selv er vokst opp i, er godt representert i prosjektet Rainbow Nation både med farger og stil.

Materialbruken varierer fra plast- tuberør, til betong. Fargene er sterke, og materialene definitivt originale. Hva med en hageslange rundt halsen?

Helene er selv fra Hovseter i Oslo.

– Målet er å dra til utlandet, og så skal jeg begynne på master, sier Helene som ønsker å leve som smykkedesigner.

Kontor-brud?

Karen-Marie Stokke debuterer på catwalken, med sin brudekjole bestående av 400 plastlommer, stiftet møysommelig sammen.

– Jeg er litt ferdig med denne kjolen nå, men inspirasjonen minkom fra det å kjede seg på kontoret. Da kan man bruke kontorrekvisita til å lage en kjole, foreslår Karen-Marie for kontorrotter rundt om. Kanskje en idé å jobbe med på kontoret?

Sportklær, Ekstravaganza White, brudekjoler, pg FA-fa Fashion var noen av kleskategoriene. Framtidas designere har mye å by på!

 

  SE BILDER FRA MOTESHOW HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere