RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hai til Fiskevollbukta


Illustrasjonsfoto: Clip Art
Illustrasjonsfoto: Clip Art
Trine Dønhaug i SV mener Oslo by må få et skikkelig akvarium. Og at det bør ligge i Fiskevollbukta.

FISKEVOLLBUKTA: Drømmen om et akvarium i Oslo er gammel. I Norge er det bare Bergen som har et akvarium av noen størrelse. Lille Drøbak er bedre på å vise frem levende fisk enn hovedstaden.

I Drøbak ligger akvariet i sjøkanten. I Oslo er det ikke en brisling å se bak glass. Langt mindre hai eller andre spektakulære arter som folk ønsker å oppleve.

– Oslo by er i en stor utbyggingsfase. Byen vokser og har stadig større behov for nye kultur- og opplevelsestilbud. Veksten gjør det også i økende grad mulig å realisere nye prosjekter. Mange kulturinstitusjoner planlegges etablert i sentrum. Det er det gode grunner til. Imidlertid er det nødvendig å se på Oslo som en helhet, og hvilke tilbud som finnes rundt i ulike deler av byen. Det er viktig at hele Oslo blir attraktiv for innbyggere og besøkende, sier akvarieentusiast Trine Dønhaug.

Oslo en havneby

– Oslo mangler i dag et akvarium, noe byen bør ha sett i lys av at Oslo er en havneby og at det er av betydning for kunnskaps- og kulturformidling.

– Enhver storby bør ha et akvarium hvor barn og voksne kan lære mer om det som foregår under vannskorpa rett utenfor sin egen stuedør, fortsetter Dønhaug.

Tilbud utenfor sentrum

Trine Dønhaug har på vegne av SV fremmet privat forslag om å få etablert et akvarium. SV mener kommunen aktivt skal bidra til at det skapes nye kulturtilbud og opplevelser i byen.

– Det er riktig at mange av våre kulturinstitusjoner ligger i sentrum, men det må også tilrettelegges for at flere innbyggere og besøkende kan oppleve flere deler av Oslo.

– Det foreligger planer for flere ferger utover i Oslofjorden og kyststi/gang/sykkelsti til Oppegård, noe som vil bidra til at denne delen av Oslo vil bli tilgjengelig for flere.

– De avsatte arealene i Bjørvika som var tiltenkt akvarium får etter all sannsynlighet annen bruk, og en plassering for et akvarium bør finnes et annet sted i Oslo, fortsetter hun.

Fisk til Fiskevollbukta

Med dette som bakgrunn mener SV det vil være et løft for Oslo å få utredet muligheten for akvarium i Fiskevollbukta. Utredningen må inneholde en helhetlig tenkning for Fiskevollen og Hvervenbukta.

– Hvervenbukta er et populært område som brukes mye hele året og det er viktig å bevare og videreutvikle dette området, mener Trine Dønhaug.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere