RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håkon Haugli på homotoppen


Håkon Haugli ble kåret til Norges mest innflytelsesrike homofile mann på Gaygalla i helga.
Håkon Haugli ble kåret til Norges mest innflytelsesrike homofile mann på Gaygalla i helga. Foto: ARKIVFOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Stortingspolitiker Håkon Haugli, som også leder Arbeiderpartiets homonettverk, ble kåret til vinner av homotoppen.

OSLO: Det er nettstedet Gaysir, som hvert år kårer de ti mest innflytelsesrike homofile i Norge. Kandidatene blir vurdert ut fra evne, vilje og mot til å fremme homofiles rettigheter eller den generelle aksepten for homofili, skriver nettstedet.

Og på helgas Gaygalla ble det klart at Gamlebyen-beboer Håkon Haugli (Ap), stortingspolitiker og leder av Arbeiderpartiets homonettverk, gikk av med seieren. Dermed er han Norges mest innflytelsesrike homofilie mann.

Det er tre grunner til at homokampen har kommet så langt som den har gjort i Norge. Det er Kim Friele, ytringsfriheten, og at vi har politikere med ører og baller, sier Haugli, til Gaysir.

HÅKON HAUGLI (AP): Hele landet er avhengig av Oslo

Vinneren får 10.000 kroner, som vedkommende kan gi til et valgfritt veldedig formål. Haugli ga prispengene til Amnestys internasjonale arbeid for homofile.

Det er en stor ære for meg, og en fantastisk anerkjennelse av homonettverket, Arbeiderpartiet og regjeringen sin innsats, sier Haugli til Gaysir.

Haugli danket ut en annen politiker, André Oktay Dahl (H), som kom på andreplass, mens kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby kom på tredjeplass.

Også på lesbetoppen troner en Oslo-borger. Programleder og spaltist Christine Koht fra Sofienberg ble kåret til Norges mest innflytelsesrike lesbe. Hun slo Ap-politiker Anette Trettebergstuen og leder av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Karen Pinholt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere