RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håkonsen høyest i Linderudkollen


Fra venstre: Antti Autti, Artur Longo og Matt Ladley.
Fra venstre: Antti Autti, Artur Longo og Matt Ladley.
Vinneren av lørdagens The Oakley Arctic Challenge var franskmannen Arthur Longo (20).

LINDERUDKOLLEN: Den franske 20-åringen bli etterfulgt av den unge amerikaneren Matt Ladley (17) som imponerte seg selv og dommerne med teknisk og stødig kjøring.

Beste nordmann var Terje Håkonsen (34) på femteplass. Han gikk også høyest i den 10,6 meter høye quarterpipen, med en stilren backside air på 6,5 meter.

Christopher Kværnberg (23), som til vanlig spiller fotball for Korsvoll, klarte ikke å kvalifisere seg til lørdagens finale, og endte dermed på en 19. plass.

Se komplett resultatliste nederst på siden!

Nykommer i finalen

Nykommeren Paal Sørensen (21) fra Ski markerte seg og fikk finaleplass blant de åtte beste. Han fikk det ikke helt til i finalen, men var veldig fornøyd med å delta i The Oakley Arctic Challenge.

Litt synd at jeg kjørte dårligere i finalen enn jeg har gjort tidligere i uken, men bare å være med i topp åtte er jo superbra, sier Sørensen, som endte på syvende.

Været var en utfordring

Tett snødriv påvirket ikke innsatsen, men reduserte hastigheten og høyden på hoppene i finalen i The Oakley Arctic Challenge.

Både Henning Martinsen (vinner i 2006) og Terje Håkonsen viste at de henger med i toppen. Martinsen kjørte stødig men manglet litt variasjon for å nå helt opp, og endte på sjetteplass. Håkonsen hadde finalens høyeste hopp.

Været kan vi ikke gjøre noe med og alle gjorde så godt de kunne for gi publikum et bra show, sier Håkonsen, som etablerte The Oakley Arctic Challenge for ti år siden.

Kommer gjerne tilbake

Lørdagens konkurranse i Linderudkollen trakk et par tusen publikummere og arrangøren var imponert over at folk trosset snøværet og kom seg opp i bakken.

Folk satte pris på gratisbussene og vi ser at dette også kan fungere til fremtidige arrangementer. Linderudkollen har vært en flott arena og vi kommer gjerne tilbake, forteller daglig leder i The Oakley Arctic Challenge, Henning Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere