RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hallagerbakken sang for Mandela

Torsdag fikk elever fra Hallagerbakken skole den store æren av å synge for selveste Nelson Mandela.

Foran en fullsatt sal på Sentrum Scene sang elever for legenden fra Sør-Afrika. Mandela gjester Norge i forbindelse med sitt engasjement mot HIV Aids i Afrika og resten av verden.

Stående applaus

En rekke politikere fra inn og utland holdt taler, kjente artister stod for underholdningen og skuespilleren Kåre Conradi loset publikum trygt gjennom arrangementet. Men det var selvsagt en person gjestene ventet mer på enn de andre som bidro på scenen. Mannen som ble et symbol mot undertrykkelse i flere tiår, og som sonet 27 år i fengsel for kampen om retten til å stemme. Nelson Mandela er og blir en legende, noe publikum også visste å sette pris på. Med stående applaus entret Mandela scenen trygt i følge med Ap-leder Jens Stoltenberg.
Jeg ble fortalt at jeg ikke skal holde tale her, men det bryr jeg meg ikke om, og håper jeg ikke mister jobben av den grunn. Min kone og jeg er takknemlig for at vi får lov til å være her, strålte den aldrende mannen til sitt publikum. Deretter gikk en rekke artister på scenen, etter at statsminister Kjell Magne Bondevik først fikk anledning til å uttrykke sin respekt for Mandelas arbeid i alle disse årene.

Rørende

Flere lokale artister hyllet Mandela fra scenen. Monica Ifejilika og Hannah Wozene Kvam, begge oppvokst på Lambertseter, bidro med flere innslag sammen med gruppa Queendom. I tillegg stilte Dannyboy fra Holmlia. Han fremførte en av raplåtene sine, med god hjelp fra venner.
Og selv om artistene imponerte og talerne kom med velvalgte ord, var det ekstra rørende da elevene fra Hallagerbakken skole entret scenen. Sammen med samtlige artister som hadde deltatt under arrangementet sang de den legendariske sangen mange forbinder med frigjøringsklampen i Sør-Afrika - nemlig «Nkosi Sikelele iAfrica». En opplevelse både elevene fra Hallagerbakken skole og Nelson Mandela sannsynligvis vil komme til å huske lenge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere