*Nettavisen* Nyheter.

Halleluja så det holder

Anne Roselund hadde det ikke like godt hele tiden.

Fjellpsykopaten, blinde Børre og fire hellige konger setter årets Ullernrevy på kartet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sara Hoel imponerte nok en gang med sine rolletolkninger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Christian Borch tok utfordringen på strak arm.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ling Ling: Lena von Hirsch med sin særegne mimikk.

ULLERN: Likevel. Et par sketsjer kunne med fordel vært kortet ned, litt overspill noen steder, og latteren sitter ikke like løst i første, som i annen akt.

SE BILDENE FRA ULLERNREVYEN HER

Ling Ling..

Men, for all del, skuespillerne i årets revy «Ullernevangeliet» er skikkelig gode når de er gode. Og revyen er skikkelig bra når den er bra.

Som når julefeen (Sara Hoel) entrer scenen og ikke bare har rent mel i posen. Ling Ling Andersen (Lena von Hirsch) som har et språkøre, en mimikk og et tak på publikum man sjelden ser maken til. Fjellet Roar (Andreas Nordberg) som lever lenge på sin store skuespillerprestasjon som, ja et fjell... «buldre, buldre» og blinde Børre alene på bursdagen, mens mor (Lena von Hirsch) spiller så og si hele familien. «Mamma, tante Turid var da ikke døv i fjor».

LES OGSÅ: EVANGELIET MED BISMAK

Sjarm og glede

Musikken fra bandet, som under hele forestillingen står delvis skjult for publikum, er definitivt med på å dra det hele opp. Det samme gjelder lys, koreografi i dansenumrene og kostymene. Det sitter.

Og det skuespillerne enkelte ganger mangler i stemmeprakt, det hentes umiddelbart inn i sjarm og glede.

Siste nummer i første akt, «Juleentertaineren» er for langt og uten de helt gode poengene.

LES ALT OM OSLOS SKOLEREVYER HER

Christian Borch i fugledansen

I andre akt blir det en real pangåpning med fem forsmådde nissejenter og selveste nissen som den rene Don Juan. Det hele til musikk fra musikalen Chicago.

Under sketsjen «De tre hellige konger» blir selveste Christian Borch fra NRK hentet opp fra publikum og blir, mer eller mindre frivilig, den fjerde hellige kongen. Når han, som straff for ikke å ha tatt med noen gave til Jesus, må danse fugledansen på scenen ender det hele med latterbrøl fra samtlige i salen i tillegg til fugledansen.

I sketsjen «Julaften» viser Gjermund Gjesme frem den svært så sleske onkel Bjørn. En tørrlagt alkoholiker med sans yngre damer. Når han stemmer i med «Deilig er jorden» er han rett og slett skikkelig god. Det samme gjelder forøvrig Sara Hoel, i en rullestol, som stadig forsøker å finne en vei ut og av scenen.

LES ALT OM OSLOS SKOLEREVYER HER

Som sagt; Årets Ullernrevy er utvilsomt god når den er god. Samtlige leverer og eventuelle premierenerver holdes godt skjult for publikum. Det er ikke strøkent, men det er heller ikke langt unna.

Vi følger skolerevy i Oslo. Les anmeldelser og omtaler av alle revyene her!

Se Aktiv i Oslo sin guide til skoerevyene her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag