Hallen skal bygges på tennisbanene

Det er nå klart at idrettshallen som skal reises på Lambertseter, vil bli lagt der tennisbanene nå ligger.

Det er nå klart at idrettshallen som skal reises på Lambertseter, vil bli lagt der tennisbanene nå ligger. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

– Selv om det nok ikke blir bygging av Lambertseter Idrettshall før i 2012, er det en del brikker som nå kommer på plass, sier Bjørn Tore Lie.

Radiobølgen barnehage skal inn i radiohuset, og da må bryterne ut. De får sin egen modul på den nye Lambertseterhallen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

LAMBERTSETER:Han er styremedlem i Oslo Idrettshaller A/S og med spesielt ansvar for Lambertseter-hallen.

– Det har vært seks alternative plasseringer, men nå har vi kommet frem til at området der tennisbanene nå ligger, er best egnet.

Byantikvaren har nylig gjort ferdig sine undersøkelser og ikke gjort funn som vil vanskeliggjøre hallbyggingen.

– Plan- og bygningsetaten har etter dette sagt at plassering på tennisbanene er greit, sier Lie.

– Men betyr dette at vi om ikke for lenge kan se hallen reise seg?

– Vi hadde jo håpet å få den inn på budsjettet for 2011, men tro ikke det er realistisk. En del avklaringer kommer i august, men vi har enda noen punkter å få klarhet i.

Oppføring av idrettshallen kommer under Idrettsetaten, men hallen vil også bli brukt i skolesammenheng, og Omsorgsbygg er også inne i bildet.

– Lambertseter bryteklubb holder nå til i det gamle radiobygget. Hit skal barnehagen, som nå har brakketilværelse, inn. Det betyr at bryteklubben må få nye lokaler, og det ser vi for oss kan løses ved å lage en ekstra modul på idrettshallen, sier Bjørn Tore Lie.

Hallen blir for øvrig ganske lik den som nå reises på Ellingsrud og som skal være ferdig til høsten. 35-37 millioner vil den antakelig komme på pluss den ekstra modulen til bryteklubben.

En annen utfordring det må finnes løsning på, er atkomst og parkering.

– Vi vil jo helst ikke ta av friområdet, men må ha plass til 30-40 biler og omtrent dobbelt så mange sykler, sier Bjørn Tore Lie som nå øyner slutten på et over fem år langt planleggingsarbeid.

– Når det endelige planforslaget for hele området er klart, og pengene kommer på bordet, går det raskt å få reist hallen, men det vil altså enda ta litt tid selv om Lambertseter står høyt på prioriteringslisten.

Vi hadde jo håpet å få den inn på budsjettet for 2011, men tror ikke det er realistisk.

Bjørn Tore Lie

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag