Gå til sidens hovedinnhold

Halshugging ble sang

Mandag slapp Dunderbeist sin tredje plate og sin aller første på norsk. – Det å synge på norsk ga mersmak, sier Ronny Flissundet i Dunderbeist.

LØKKA: Gutta i Dunderbeist hadde aldri før sunget noe på norsk. Dermed ble det norskspråklig platedebut for gutta som alle opprinnelig er fra Hedmark, men bosatt i Oslo øst.

- Vi ønsket å prøve å synge på norsk og det ga absolutt mersmak. Vi var alle nysgjerrige på hvordan det ville bli å synge på norsk og det var moro endelig å få gjort det, sier Ronny Flissundet til Østkantavisa.

Rovmord

Mandag slapp de EP`en ”Rovmord” og denne gangen har de gått helt tilbake til sin spede begynnelse med metall ispedd tradisjonelle norske folketoner sunget på Hedemarking.

”Rovmord” inneholder seks sterke låter om landeveistjuveri, skadefryd og nabohat.

- Vi synger om gamle feider i bygdenorge. Vi har blant annet en vise om en person fra Løken ved Hamar. Han var den siste personen som ble henrettet ved halshugging og historien sa at han gikk rundt med øks på slutten av 1800-tallet. Så tekstene er mørke og bondske, opplyser Ronny.


BLI FAN AV ØSTKANTAVISA PÅ FACEBOOK

Topp stemning

Dunderbeist spiller to konserter under årets by:Larm. Fredag avslutter de på Garage klokken 01.00, mens de står på scena på Rockefeller lørdag klokka 21.00.

- Vi har spilt på Garage to ganger før og det er et veldig kult sted å spille. Under By:Larm er det smekkfullt og topp stemning. Dette blir bra, sier Ronny Flissundet.

LES OGSÅ: 3 dager, 25 scener og 400 konserter

Gruppa har også vært hektisk opptatt den siste tida. Blant annet har de hatt en hektisk promoturne i Tyskland i desember.

- Det var veldig gøy i Tyskland. Vi fikk vist oss frem til de riktige folkene i bransjen og tilbakemeldingene var svært gode. Ut i fra det vi har hørt så tror vi at det vil skje ting der, avslutter Ronny Flissundet.

Men først står By:Larm på programmet.

HØR DE NORSKE SANGENE PÅ Myspace

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin