RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Halv pris for 3-åringer

Regjeringa gir alle 3-åringer gratis kjernetid i barnehagene.

OSLO ØST: – Vi har gode erfaringer med gratis kjernetid for fire- og femåringerne og nå ønsker vi også å gi treåringene denne muligheten, sier arbeids- og inkluderingsminister, Bjarne Håkon Hanssen (Ap).

Valgløfte

Arbeiderpartiet lovet i valgkampen at fire- og femåringene i indre skulle få gratis kjernetid. Dermed er dagens forslag en ytterligere styrking av valgløftet, ettersom det nå også er snakk om treåringene.

Bydelene i Groruddalen, samt Søndre Nordstrand har deltatt i et prøveprosjekt med gratis kjernetid til fire- og femåringer, som har vært en suksess i følge en Fafo-rapport, som ble lansert tidligere i år. De tre bydelene i Oslo indre øst hadde et tilbud om gratis kjernetid for den samme aldersgruppen under handlingsprogram for indre øst, men dette tilbudet forsvant etter 2006.

Særlig for minoritetsspråklige

I fjor ble det bevilget 50 millioner til prøveordningen, og i forslaget til statsbudsjett for 2010 ønsker regjeringa å bevilge ytterligere 10 millioner kroner for at treåringer også skal få tilbudet.

Det er også her det foreslås at treåringer skal få delta i forsøksordnigen, samt at tilbudet utvides til å gjelde Drammen kommune og de tre indre øst-bydelene.

Hensikten er blant annet å øke integreringa.

– Målet med tiltaket er å forberede barna på skolestart gjennom økt deltaking i barnehage, å bidra til sosialisering generelt og å bedre norskkunnskapane til minoritetsspråklige barn. En viktig side med forsøket er å sikre en målretta oppfølging av foresatte med minoritetsbakgrunn, slik at disse kan bidra til at barna kan følge ordinær undervisning i skolen, sier Hanssen i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere