Halverte priser gir doblet salg

Sammenlignet med i fjor har billettsalget til Holmenkollrennene doblet seg. Publikum vil i år oppleve et helt nytt skiarrangement.

Petter Northug, Marit Bjørgen, Anders Jacobsen og de andre stjernene er klare for World Cup i tradisjonsrike Holmenkollen. Etter et litt labert publikumsoppmøte i fjor, er det i år tatt en rekke grep for å fornye arrangementet og bringe den gode, gamle kollenstemningen tilbake.

– Billettprisene er halvert og vi forsøker å gi publikum vil en totalopplevelse. Konkurransen om folks tid er knallhard og vi må by på både god idrett og ikke minst god stemning, sier Sverre K. Seeberg, styreleder i World Cup Nordisk Holmenkollen.

LES OGSÅ: Orienteringsfest i Holmenkollen

På scenen skal musikere fra Valkyrien Allstars og Katzenjammer sørge for at publikum kan danse til den nye Kollen-låta ”Kollenbrølet”.

På matfronten vil den tradisjonelle kollenpølsa og vaffelen få selskap av ferske franske bakevarer, helgrillet pattegris, diekalvburger, kyllingwraps og lapskaus, alt laget av økologiske råvarer.

Stort fokus på barnefamilier

– Folkelivsgrupper står klare til å underholde blant publikum, og det blir barneaktiviteter flere steder i arenaen, forteller festivalansvarlig Bente Meisingseth Sjulstad.

Lørdag ettermiddag etter at mennene har gått femmila blir det afterski med live-band og ølservering i arenaen. Fallskjermhoppere vil komme dalende ned fra himmelen mellom tremila og hopprennet på søndagen, og etter hopprennet legges det opp til et verdensrekordforsøk i bakken.

I år faller World Cup arrangementet sammen med tippeligastarten. Det er knyttet spenning til om det er fotball eller ski som trekker flest publikum i løpet av helgen.

Familievennlige priser

Snittallene fra fjorårets tippeligarunder lå på litt i overkant av 7000 tilskuere. Kollen jobber for fulle tribuner og mye folk i Marka.

Billettprisene er lavere enn for 5 år siden, og er halvert fra fjoråret. Det betyr at en familie med barn under 13 år kan komme inn på hopp- eller langrennstribunen for mindre enn det koster dem å gå på kino.

LES OGSÅ: Magisk hopprenn i Holmenkollen

LES OGSÅ: Kastet ut fra Holmenkollen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.