*Nettavisen* Nyheter.

Halvpart av tomannsbolig på Bekkelaget gikk for 8 mill.

HYGGEVEIEN 1D: En halvpart av en tomannsbolig på Bekkelagshøgda gikk for nesten 8 millioner kroner denne uken. Boligen har tre soverom og er 167 m² stor. Seks personer knivet om kjøpet. Foto: Foto: Privatmegleren

En intens budrunde mellom seks kjøpelystne, sendte prisen på boligen i Hyggeveien 1 mill. over takst.

Klikk på bildet for å forstørre.

NORDSTRANDMEGLER: Kim Krabbe. Foto: Foto: Privat

BEKKELAGSHØGDA: En halvpart av en tomannsbolig i Hyggeveien på Bekkelagshøgda lå ute til salg til 6 900 000 kroner.

LES FLERE BOLIGSAKER HER

Den 167 m² store boligen holder høy standard, men megler Kim Krabbe hadde likevel ikke trodd at den skulle bli solgt for nesten 8 millioner, 950.000 kroner over takst.

Men etter en budrunde mellom seks interesserte tirsdag, var det akkurat det som skjedde.

– Vi hadde et håp om 7,5 millioner, men dette var over all forventning. Det var masse folk og når seks personer er med og byr vitner det om stor interesse, sier megleren.

LES OGSÅ: Christopher (20) bor gratis i ett år

Rett bolig til riktig pris

Statistikk fra eiendomsmeglerbransjen viste at boligprisene flatet ut i forrige måned. Terje Buraas fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening uttalte på pressekonferansen:

«Det er roligere på visning, færre elleville budrunder. Selv om det er de man leser om i media, er ikke det virkeligheten. Hovedbildet er at det er færre budgivere og reflekterte kjøpere som vet hva de er ute etter.»

– Merker du noe til nedgangen?

– Nei, egentlig ikke. Det er masse folk på visning hvis det er et godt objekt. Mange er villige til å strekke seg langt for den rette boligen fortsatt. Men det er viktig å ha et edruelig forhold til hva man kan få og sette den riktige prisen, sier Kim Krabbe.

Storbyfenomenet

Megleren sier at når prisstatistikken viser en liten nedgang forrige måned så må det sees i sammenheng med at dette er statistikk for hele landet.

– Storbyfenomenet kommer til å vare i mange år til. Jeg tror vi komme til å se London-tilstander også i Oslo, det vil si at prisene fortsetter å stige i storbyene selv om de flater ut ellers i landet. Det er rett og slett fordi det bygges for lite i forhold til etterspørselen, sier Kim Krabbe og legger til:

– Det kan hende prisene flater ut litt, at vi får noen justeringer, men det er fortsatt en veldig god investering å kjøpe bolig, det er jeg hundre prosent sikker på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.