Hamlet inntar Akershus slott

PÅ ORIGINALSPRÅKET: Joshua McGuire (Hamlet) og Gareth Armstrong (spøkelse) fra Shakespeare’s Globe gir publikum en unik sjanse til å oppleve Shakespeare på originalspråket. Stykket hadde première 23. april i London.

PÅ ORIGINALSPRÅKET: Joshua McGuire (Hamlet) og Gareth Armstrong (spøkelse) fra Shakespeare’s Globe gir publikum en unik sjanse til å oppleve Shakespeare på originalspråket. Stykket hadde première 23. april i London. Foto: FOTO: FIONA MOORE

Det loves en rå og nervepirrende forestilling når Shakespeares «Hamlet» spilles i Borggården.

OSLO/Akershus festning: Gjestespillet fra Shakespeare’s Globe i London kunne vel neppe fått mer prangende, dramatiske omgivelser enn på Akershus slott, på Oslos middelalderfestning.

Utendørsoppsetningen varer i to og en halv time, og dramaet i Hamlet spilles ut av en håndfull skuespillere fra det britiske ensemblet. Det er tredje gang ensemblet besøker Oslo – første gang i 2009 med The Comedy of Errors og så i 2010 med En Midtsommernattsdrøm.

Festningens juvel

– Akershus slott er et av våre viktigste nasjonale monumenter og selve juvelen på festningen med historie helt tilbake til middelalderen. I dag brukes slottet i hovedsak som representasjonslokale for regjeringen, sier Mari Hjelmtveit, daglig leder i Stiftelsen Akershus festning for kunst og kultur.

Del på Facebook

Vil skape en tradisjon

Nå ønsker man å åpne opp både festning og slott for allmennheten med mer kunst og kultur.

– Selve borggården, med plass til 350 publikummere, er en ypperlig utendørsarena der det skal bli tradisjon å spille teater hver sommer. Med dette flotte gjestespillet fra London er vi godt i gang, sier Hjelmtveit.

Stort spenn

Oppsetningen som vises i fire forestillinger på Akershus slott beskrives som en rå og nervepirrende produksjon. Stykket spenner fra politisk intrige til seksuell besettelse, fra filosofisk refleksjon til voldelig handling og fra dyp tragedie til vill humor.

Hamlet spilles i borggården i Akershus slott:

Torsdag 16. juni klokken 18

Fredag 17. juni klokken 19

Lørdag 18. juni klokken 19

Søndag 19. juni klokken 16

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.