RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hammersborg barnehage 120 år!

Hammersborg barnehage feiret bursdag forrige torsdag, med gullkrone, jordbær og glade barn. Barnehagen er byens tredje eldste barnehage.

Damstredet: I dag feirer vi bursdag, og vet dere, barnehagen er 120 år, sier styrer i barnehagen Kjersti Hølmo. De fremmøtte barna klapper entusiastisk, og gleder seg til å avdekke den store gullkrona.

Feiret med frukt

Jeg er fire år, kommer det fra en i gjengen.
Det er jeg og, sier en annen liten jente.
Og jeg er fem, kommer det unisont fra store deler av forsamlingen. Barna har satt seg på rekke og rad, langs sandkassen.
Nå skal vi spise jordbær og kose oss, sier Hømlo.
Jeg kan ikke, fordi jeg er allergisk, kommer det fra en liten jente.

Hun blir med ett beroliget av styreren som kan fortelle at det er masse melon og annen frukt å hente.
Naboene har vært veldig sjenerøse, sier Hømlo. Hun kan fortelle at barnehagen har blitt sponset med flere kasser jordbær, melon, pølser og all slags godsaker fra forskjellige butikker.

Asyl

Barnehagen er byens tredje eldste, og ligger i fredete bygninger som pr dags dato pusses opp. Bygningene ble i 1886 tatt i bruk som barneasyl. Tanken med asylene var å hente barna opp fra gaten hvor de streifet omkring i følge med eldre barn eller på egen hånd, står det i Førskolepedagogikkens historie.

Henrik Wergeland bodde som nygift en periode i bygningen, og selve husene stammer fra 17-1800 tallet.
Jeg har jobbet her i 17 år, sier Per Willi Nordrum. Han synes at barn er noen små rare vesener, som aldri slutter å forundre ham.

Det er klart det er litt vemodig når barna slutter i barnehagen, forteller han.

Han synes det er spesielt hyggelig at mange tidligere barnehagebarn kommer tilbake, og senere velger å jobbe i barnehagen.
Denne har jeg pyntet, sier Kevin André til Lokalavisens utsendte.

Han viser stolt frem et lite hjerte, som han personlig har satt på den store gullkrona. Andre unger kaster seg rundt i sanden i vill lek. Foreldrene koser seg i det fine været, mens ungene nyter dagens feiring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere