RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hammersborg fritidsklubben for alle


Seksjonsleder Emina Simic gleder seg til høsten på Hammersborg fritidsklubb.
Seksjonsleder Emina Simic gleder seg til høsten på Hammersborg fritidsklubb.
I høst blir det Hamrock, etter skoletid-tilbud hele uka, og mulighet for flere å øve i bandrommet på Hammersborg fritidsklubb.

ST. HANSHAUGEN: Det som er nytt i år, er at etter skoletidtilbudet vårt er oppe hele uka, sier en glad seksjonsleder ved Hammersborg fritidsklubb, Emina Simic.

Utvidet tilbud

Ved å utvide tilbudet med to nye dager og samtidig tilby ungdommene gratis sunn mat, satser man på at enda flere kommer for å hygge seg, spise og få gratis leksehjelp. Alle i femte til syvende klasse på Møllergata og Ila skole kan gå på etterskoletid fra klokka 13.30, og elever fra andre skoler, såfremt de bor i bydelen. En ny tusenkunstner har også nylig blitt ansatt på juniorklubben, forteller Emina, og hun lover at Rina Øverland, som kan alt fra å spille ukulele til å lære bort morsomme danser, vil skape god stemning på klubben. Hammerborg Fritidsklubb er kjent som landets aller eldste, og har medlemmer fra skolene i bydelen samtidig som klubben har mange besøkende fra hele byen.

Ferieklubb

Jeg har veldig lyst til takke for samarbeidet vi har med Markus menighet og Gamle Aker menighet, slik at vi også i år fikk til ferieklubb, sier Emina. Med nokså trange budsjetter er alltid et samarbeid med bydelens andre institusjoner og foreninger svært velkommen, og i år fikk ungdommene blant annet med seg en tur til Oscarsborg denne sommeren. Hammersborg fritidsklubb har i år nytt godt av noen ekstra kroner fra Rådhuset som skal brukes på litt forskjellige aktiviteter.

I år skal vi bruke penger på bandrommet, sier Emina. Også i høst blir det Hamrock, som det allerede har vært to ganger tildligere i år, hvor penger til det ferske bandrommet ble samlet inn. For tiden øver tre band her, i det ennå ikke lydisolerte rommet, med Liba Liba Skunk i spissen. Når rommet blir lydisolert, kan ungdommene få lov til å øve på dagtid også.


Mer barnemakt

Vi vil også bruke penger på juniorklubben og få til mer brukerstyring og barnemakt, sier en engasjert Emina. Hun mener at det er svært viktig at brukerne av klubben selv får være med på å bestemme hvilke aktiviteter som skal prioriteres, og ikke minst la ungdommene få være med på å sette sammen programmet selv.

Dette er jo barnas og ungdommenes arena, sier Emina. For tiden jobbes det også iherdig med å få satt sammen et klubbstyre, med en helgetur til Liseberg for ungdomsklubben, og tur til naturpark for juniorklubben som belønning for deltakelsen.


Flere band

Vi er en klubb med mange besøkende, sier Emina. Dermed er medlemstallene ikke betegnende for å vise til hvor stor aktivitet det er på klubben. Emina er glad for at klubben favner en svært sammensatt ungdomsgruppe, og målet er på mange måter å holde ungdommene borte fra sentrumsvanking på kveldstiden. Det kan være vanskelig å gi noe godt tilbud til de eldste ungdommene, men Emina mener at Hamrock og bandrom definitivt er noe som kan virke tiltrekkende på denne gjengen.

Det er fortsatt plass til flere band som vil øve i bandrommet vårt, sier Emina. Det blir Hamrock den 17. november i år, og før det kan man også få med seg halloweenkveld, 80-tallsaften og danseuke. Hele programmet, og alle aktviteter som skjer utover høsten på fritidsklubben finner du på www.hammersborg.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere