Han brenner for bydelene

Kim-André Åsheim er førstekanditat for St. Hanshaugen SV. Han håper å kunne gjøre en forskjell i bydelen han bor i.

Kim-André Åsheim er førstekanditat for St. Hanshaugen SV. Han håper å kunne gjøre en forskjell i bydelen han bor i. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Kim-André Åsheim er førstekanditat for St. Hanshaugen SV og ønsker færre kutt og massive forandringer i bydelen han er så glad i.

ST. HANSHAUGEN: Kim-André Åsheim har vært lokallagsleder for bydelen i to år, og er også leder i Helse- og sosialkomiteen. Han ser frem til det kommende valget, og en av tingene han brenner for, er å forandre de stadige kuttene i bydelene.

Ønsker flertall med AP

– Høstens valg vil handle om hvem som skal sitte med makta i byrådet i neste periode. Høyre- og Frp-byrådet har systematisk kuttet i bydelenes budsjetter. I budsjettforslaget deres for 2011 la de inn 215 millioner kroner i kutt til bydelene, sier Åsheim, som synes det er trist at slike forslag kommer på bordet.

– Det som hadde vært drømmen, var å få et flertall sammen med Arbeiderpartiet i Rådhuset, slik at vi kunne fått til en økning til bydelene. Vi ville også fått plassert mer makt ut til bydelene, sier han.

Flere forbedringer

– St. Hanshaugen har 32.000 innbyggere, det er jo mer enn de fleste norske kommuner. Da synes jeg faktisk at den demokratiske representasjonen her bør gjenspeile det, og ikke få mindre makt, sier han.

Det er mye Åsheim kunne tenkt seg å forbedret i bydelen han har bodd i de siste syv årene.

– Vi har masse ideer. Økt aktivitet på selve haugen her, sier han og peker opp til toppen av parken.

– Det burde ha vært et naturlig parksentrum for hele Oslo.

En annen ting Åsheim peker på er bedre gatebelysning.

– Sikkert ikke alle som synes det er like morsomt å gå gjennom parken i mørket. Enda verre er det nede på Vår Frelsers Gravlund. Det handler om trygghet, konstanterer han.

Det er også veldig mange småbarnsforeldre i St. Hanshaugen, og Åsheim håper å kunne styrke tilbudet blant annet på helsestasjonene.

– De grunnleggene tilbudene bør være på plass, sier han.

Startet i Rana

Kim-André Åsheim har alltid hatt politikken i kroppen, og som så mange andre startet det med et sterkt engasjement for en sak.

– For cirka ti år siden hadde vi lyst til å lage en lokalt ungdomsklubb i Rana kommune hvor jeg kommer fra. Da satte vi i gang en akjsonsgruppe, og like etter at jeg flyttet til Oslo fikk vi gjennomslag, forteller Åsheim.

Åsheim trives der han er nå, og håper i fremtiden å kunne jobbe videre lokalt, for det er det han brenner for.

– Jeg er også glad for at partiet ønsker å delegere mer makt til bydelsutvalgene om det blir flertall sammen med Arbeiderpartiet til høsten, sier Åsheim som også har tenkt til å gå etter BU-ledervervet i Bydel St. Hanshaugen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.