Han jakter på frekkasene

Politibetjent Stig Kolstad på trafikkontroll mandag morgen. I krysset Holmenkollveien/Bernhard Herresvei bak ham, er det stadig noen som prøver seg.

Politibetjent Stig Kolstad på trafikkontroll mandag morgen. I krysset Holmenkollveien/Bernhard Herresvei bak ham, er det stadig noen som prøver seg.

Stressede bilister i morgenrushet tar seg friheter i krysset Holmenkollveien/ Bernhard Herres vei. Politiet slår hardt ned på dem som tas på fersken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her er bilisten nettopp tatt på fersken for frekk kjøring.

SMESTAD: En del av bilistene som kommer nedover Holmenkollveien og skal til venstre inn i Bernhard Herres vei, er for utålmodige. Krysset har en trafikkøy som enkelt ikke bryr seg om. De kutter svingen og tar sjansen på å kjøre 40 til 50 farlige metre på feil side av veien. Og i det uoversiktlige krysset havner halve bilen på fortauet når de tar snarveien.

Politiet frykter for sikkerheten til skolebarn og andre fotgjengere.

– Dette er livsfarlig kjøring, slår politibetjent Stig Kolstad fast.

Mandag morgen sitter Akersposten i patruljebilen sammen med Kolstad og hans makker Snorre Stranger. Mellom 08.00 og 09.00 er Holmenkollveien tett trafikkert av bilister på vei ned til Smestadkrysset. På slike morgener er det enkelte som ikke gidder å sitte i en saktegående kø. De tar den frekke manøvren foran trafikkøyen og inn til venstre i Bernhard Herres vei. Kun for å spare noen sekunder. Stranger og Kolstad har tidligere tatt opptil 15 bilister en morgen. Hver av dem fikk sure 4200 kroner i forelegg.

Lappen kan ryke

– Slik kjøring grenser opp til førerkortbeslag. Vi ser svært alvorlig på dette. Vi har fått en del bekymringsmeldinger fra folk som bor her. De liker ikke denne formen for kjøring. Dette krysset er ett av våre såkalte klagepunkter i Bydel Vestre Aker, sier Kolstad.

Om ikke så lenge har de en bilist i garnet.

– Vi tok en i sted. Han mente kjøringen ikke var farlig.

For ham endte det med et forelegg på 4200 kroner. I tillegg hadde han et usikret barn i bilen. Det førte til et ekstra forelegg på 1500 kroner.

– De har alltid dårlig tid

Mens vi prater om solen, så kommer den. Rett før 09.00 er det nok en bilist som kutter svingen.

– Se der! Der har vi nok en som prøver seg, sier Kolstad og går kjapt ut av bilen.

En flau bilist har ikke så mye han skulle ha sagt. Nye kroner er på vei inn i statskassen.

Og Kolstad og Stranger håper sjåføren har fått seg en lærepenge.

– Han hadde visst veldig dårlig tid. De har de alltid. Forøvrig visste han godt at det var ulovlig. Men han mente det ikke var farlig, sier Kolstad.

Bor i området

De aller fleste politiet tar under kontrollene bor i området. Under Aksjon Skolevei ble mange tatt. Selv om færre tar sjansen på denne snarveien, har ikke alle tatt innover seg alvoret.

– Det er merkelig at folk fortsatt tar sjansen. Alle de som ser oss stå her, vet hvorfor vi gjør det. At noen fortsatt tar sjansen, er nesten ikke til å tro. Men vi har tatt langt flere tidligere, så det har nok en viss effekt at vi står her.

Og Kolstad lover at krysset vil bli prioritert.

– Ja, vi gir oss ikke med dette. Denne formen for kjøring vil vi ikke ha.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.