*Nettavisen* Nyheter.

Han skal snart styre to bydeler

DOBBELT ANSVAR: Tore Pran Olsen går en hektisk vinter og vår i møte når han skal lede både Bydel Alna og Stovner. FOTO: ARKIV Foto: FOTO: ARKIV

Bydelsdirektør Tore Olsen Pran skal i en periode lede både Bydel Alna og Stovner.

Klikk på bildet for å forstørre.

KRITISK: Rina Mariann Hansen (Ap) er kritisk til prosessen. FOTO: PRIVAT

Klikk på bildet for å forstørre.

BU-leder: Knut Røli (Ap) frykter han mister det tette samarbeidet.FOTO: ARKIV

ALNA/STOVNER: Bydelsdirektør i Stovner, Maria Brattebakke, går av med pensjon 15. januar neste år.

Byrådsavdelingen har vært klar over avgangen siden slutten av august, men har ennå ikke utlyst stillingen.

– Det er mildt sagt merkelig at ikke Oslo kommune har klart å planlegge at en leder skal gå av med pensjon, sier bystyrepolitiker og nestleder i finanskomiteen, Rina Mariann Hansen (Ap).

Byrådsavdelingen for eldre og sosiale tjenester, som også har ansvaret for bydelene, har satt i gang en mulighetsstudie for et prosjekt med midlertidig sammenslåing av to eller tre bydeler. Byrådsavdelingen har avventet en politisk avklaring på dette og det er årsaken til den sene utlysningen av stillingen.

– Det er godt å se at dette bare er en kort overgangsordning. Skal det gjøres større vurderinger av bydelsstrukturen må dette forankres i bystyret, sier Rina Mariann Hansen (Ap).

Bydelsdirektøren i Ulleren har også ansvar for to bydeler etter at bydelsdirektøren i Frogner sa opp stillingen sin tidligere i oktober. Dermed får byrådsavdelingen uansett testet ut ordningen, om enn for en kortere periode.

Lokaldemokratiet

Lederne i Bydelsutvalgene i Stovner og Alna er svært kritiske til ordningen og frykter den går ut over politikernes innflytelse i lokalmiljøet.

– Vi er informert og har sagt vi er negative, likevel gjør byrådsavdelingen dette, de overkjører lokaldemokratiet. Vi vil ikke lenger ha den tette kontakten vi har med bydelsdirektøren og det vil gjøre jobben vår vanskeligere, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Alna Knut Røli (Ap).

BU-leder i Stovner, Knut P. Olsen har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

– Dette går fint

Mannen som skal fylle to par bydelsdirektørsko er ikke like bekymret.

– Dette går fint i en kort periode. Det er snakk om en kort fase og to veldrevne bydeler som er i gang med det arbeidet de skal. Det er veldig mye flinke folk i begge bydelene og den daglige driften går veldig bra. Dette er gjort i andre bydeler tidligere og det har gått fint, sier Tore Olsen Pran.

Stillingen er ikke utlyst ennå, men det vil trolig skje snarlig. I utgangspunktet er Pran beordret til stillingen ut mars neste år.

Pran er kjent med den politiske diskusjonen på Rådhuset om bydelssammensettingen.

– Jeg registrerer den politiske diskusjonen, men dette er et politisk spørsmål og jeg har ikke tenkt å gi mine vurderinger. Jeg gjør den jobben jeg får beskjed om, sier Pran.

Tore Olsen Pran har vært bydelsdirektør i Alna i to og et halvt år. Han kom da fra en stilling i Husbanken hvor han jobbet mye med Groruddalsatsingen.

Les også:

Fikk pris for fremtidsrettet skolebygg

Vil ikke at ungdom skal mobbes fordi de har foreldre som bryr seg

Lokalbiblioteket deres blir reddet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag