*Nettavisen* Nyheter.

Han vil ha din sofa

Butikkmedarbeider Pål Elvethun tar imot brukte møbler. Og han og kollegene kommer gjerne og henter den for deg. Foto: Foto: Alexander Synstad

Stasjonene til Bydelsrusken 2 tar imot og gir videre utstyr til de som trenger en ny start. Og møbler er viktig. Men på stasjonen i Kjølberggata begynner de å slippe opp for sofaer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er kun skikkelige ting som gis bort hos Bydelsrusken. Foto: Foto: Alexander Synstad

VÅLERENGA/KAMPEN: Gutta i Kjølberggata er eksperter på å ta imot brukte ting til hjemmet. De tar imot kjøkkenutstyr, vaskemaskiner, TV-er, stereoanlegg og annet som trengs i et hjem.

Her får de inn brukt, men fullt brukbare ting. Og tingene gis videre til de som har fått leilighet. Og som trenger en ny start i livet. Mottakerne er blant annet de som går på LAR-tiltak (Legeassistert rehabilitering).

For mange er det første gang de skal skape et eget hjem.

Da er møbler et must. Men på stasjonen i Kjølberggata begynner det å bli tomt for møbler. To -og tresetersofaer er det stort behov for. Det samme med kjøkkenbord.

Små hybler

– Vi trenger alt som folk har bruk for, særlig til små hybler. Hvitevarer, kjøkkenutstyr og selvfølgelig sofaer. Selv om de ikke har penger, kan de få det de trenger her. Og gutta her er veldig flinke til å finne bra ting, sier prosjektleder for Bydelsrusken 2, Dugald Baird Hultberg.

For mye kastes

En av årsakene til at det kommer inn for lite møbler er at mye rett og slett kastes, blant annet på Brobekk. Dessuten har Fretex avtale om å ta i mot møbler.

– Vi ønsker at folk tenker på oss. Og de trenger ikke gang komme hit. Gutta her kommer å henter hjemme hos deg, sier Hultberg.

Hvis du har møbler til Bydelsrusken 2, kan du kontakte dem på telefon 469 55 136.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.