RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han vil ikke kjøre hit


Leder i Vestre Aker Unge Høyre, Sigurd Fosli håper på en fremtid hvor man slipper å bruke bilen opp til Tryvann. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Leder i Vestre Aker Unge Høyre, Sigurd Fosli håper på en fremtid hvor man slipper å bruke bilen opp til Tryvann. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Vestre Aker Unge Høyre krever at det kommer konkrete planer om kollektivtilbud til Tryvann vinterpark. Leder Sigurd Fosli vil ha en bred front i Oslo som vil jobbe for en kollektivløsning.

 

TRYVANN: Fosli møter Akersposten på parkeringsplassen på Tryvann. Han har kjørt opp hit. Men det ville han helst ha sluppet. Fosli drømmer om t-bane helt opp til Tryvann. Og han utfordrer sitt moderparti.

– Vi er den eneste hovedstaden i Europa som har nær tilgang på slike steder. Da er det for galt at det ikke finnes gode nok muligheter for å bruke kollektivtransport opp hit. Anlegget har 200.000 besøkende i året. Det sier seg selv hvor mye biltrafikk det blir. Det er bilbruk vi kunne unngått, sier Fosli.

Han ønsker at hans eget moderparti kommer på banen. Selv lover han at Oslo Unge Høyre skal ha dette som en av sine viktigste saker frem mot kommunevalget neste år.

– Å få t-bane helt opp hit vil koste om lag 150 millioner kroner. Når vi tenker på IKT-skandalen, overskridelsene i Holmenkollen og problemene rundt Flexus-systemet, så er dette lite penger i forhold. Dette må tas tak i før kommunevalget. Og Høyre må lede an, sier Fosli.

– Må engasjere seg

En facebookgruppe som ønsker å ha t-bane opp til Tryvann nærmer seg 11.000 medlemmer. Det mener Fosli vitner om stort engasjement. Fosli vil ha en bred folkelig bevegelse.

– Oslos befolkning må engasjere seg. Ring byrådet, skriv brev og engasjer deg! Et slikt krav må poltikerne lytte til. Vi skal være en grønn by. Da må vi ha kollektivtilbud som en slik grønn by skal ha, sier Fosli.

Fosli mener saken er viktig for barn og ungdom.

– Tryvann er som 100 ungdomshus. Anlegget dekker et svært viktig behov for mange barn og unge. Og de kan ikke kjøre hit selv.

Oslo Unge Høyre skal jobbe med saken opp mot alle bydelsutvalgene.

– Vi skal bruke alle anledninger vi har til å påvirke politikerne. Dette er en viktig for hele byen, sier Fosli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere