*Nettavisen* Nyheter.

Hanats (5) første skoledag

Hanat kastet seg ivrig over bøkene da han kom inn i klasserommet.

Hanat kastet seg ivrig over bøkene da han kom inn i klasserommet. Foto: Foto:Øystein Dahl Johansen

En spent gutt og en glad mor troppet tidlig opp på Abildsø skole da Hanat skulle begynne i klase 1A.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ayni Mohammud måtte tørke en tåre og smile stolt da eldstesønnen Hanat begynte i første klasse på Abildsø skole. Foto: Foto:Øystein Dahl Johansen

ABILDSØ: – Jeg er veldig spent, sier Hanat Ahmedrish, som hadde med mamma Ayni Mohammud på Abildsø skole første skoledag.

– Jeg er veldig glad, dette er en historisk dag for oss, sier Ayni som også har to mindre barn.

SE BILDER FRA FØRSTE SKOLEDAG PÅ ABILDSØ SKOLE HER

Måtte tørke en tåre

Med skolesekken på ryggen møtte han opp tidlig i skolegården, som var pyntet med norske flagg for anledningen. Fadderne i fjerde klasse sang velkomstsang og rektor holdt tale.

Mor Ayni var tydelig stolt og litt nervøs og måtte tørke en liten tåre før eldstesønnen gikk opp for å hilse på rektor.

Sammen i ti år

I alt 56 spente og forventningsfulle førsteklassinger, og minst like mange spente og stolte foreldre og besteforeldre hadde sin første dag på Abildsø mandag.

– Det er alltid hyggelig og spennende å ta imot nye elever. Vi er jo en 1-10-skole og skal være sammen de neste ti årene, sier rektor Bodil Arnestad.

Ny hverdag

Etter oppropet marsjerte klasse 1A hånd i hånd til klasserommet med kontaktlærer Birgitte Bell i front. Jakka og lua på knaggen i garderoben og så var det inn i klasserommet for å finne pultene.

Med navnelappen vel på plass kastet Hanat seg ivrig og lærelysten over bøker, blyant og viskelær som lå klar på pulten. En fin distraksjon da foreldrene, kanskje noe motvillig, trakk seg ut av klasserommet for å overlate podene til en ny hverdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.