Hånda ned mot rasisme

(F.v.) Rune Gerhardsen, Anders Røberg-Larsen og Khamshajiny Gunaratnam satte hånda ned mot rasisme. (Foto: Tore Sinding Bekkedal )

(F.v.) Rune Gerhardsen, Anders Røberg-Larsen og Khamshajiny Gunaratnam satte hånda ned mot rasisme. (Foto: Tore Sinding Bekkedal )

Kampen mot rasisme tok form av maling, flere titalls hender og smil i Spikersuppa på tirsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Najonal kampanje: Mange kom forbi og viste sitt ståsted i integreringsdebatten.

GRORUDDALEN: Tirsdag sto BU-leder i Bydel Grorud Anders Røberg-Larsen og Khamshajiny Gunaratnam i spissen for AUFs nasjonale antirasistkampanje «Mørkredd?» i Spikersuppa i Oslo.

Der hadde de lagt et stort banner på bakken, slik at forbipasserende kunne dyppe hendene sine i maling og sette hånda ned mot rasisme.

- Dette er en del av vår nasjonale kampanje mot rasisme og for inkludering, sier Gunaratnam.

- Mange diskuterer om vi skal være et flerkulturelt samfunn, men faktum er at vi er et flerkulturelt samfunn, og nå må vi finne ut hvordan vi skal være det, sier Gunaratnam.

«Mørkredd?»

De aller flesete av oss har fordommer, og kampanjen går ut på å belyse disse i inkluderingsdebatten.

- Det har vært mye snakk om snik-islamisering og radikal islam i det siste, og det er viktig at folk ikke skremmes og bygger opp fordommene sine på grunn av dette, sier Gunaratnam.

- Navnet «Mørkredd?» symboliserer fordommer, at de er som troll og at de sprekker når de kommer ut i lyset, samtidig som den spør om man er redd for de mørke, sier Gunaratnam.

Populær kampanje

Det var mange forbipasserende som satte hånden ned mot rasisme, og banneret ble fort fullt.

Ap-politiker Rune Gerhardsen uttalte i forkant av kampanjen at å sette hånda ned mot rasisme er en enkel og talende måte å vise anti-rasistiske og inkluderende holdninger på, og dyppet også hånda i maling for å vise sitt standpunkt..

Konfronter fordommene

I hele sommer vil det være en AUF-buss som kjører rundt omkring i hele landet med det anti-rasistiske budskapet, og Røed-Larsen og Gunaratnam er fornøyde med responsen og oppmøtet så langt.

- Det går ikke an å være litt imot rasisme, så med denne kampanjen oppfordrer vi folk til å møte opp og konfrontere fordommene sine, sier Røed-Larsen, og legger vekt på at en viktig del av aksjonen er å knuse mytene om innvandrere.

Overrekkelse

Kampanjelederne vet ennå ikke helt hvor de skal gjøre av banneret fra tirsdagens aksjon.

- Vi vil gjerne overrekke det til noen. Vi har tenkt på Jens Stoltenberg eller kanskje vi tar det med på sommerleiren vår. Vi har også vært inne på tanken om å gi det til Siv Jensen for å vise at vi er her, og at vi er mange, sier Gunaratnam.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.