*Nettavisen* Nyheter.

Håndballfest for de yngste

Sist lørdag var turen kommet til Vålerenga som arrangør av håndballturneringa «Loppetassen» – og det ble en skikkelig håndballfest med lek og spilleglede satt i fokus.

JORDAL: Norges Håndballforbund kaller ”Loppetassen” for vinterens vakreste eventyr – og det kan de fort ha rett i.

I Jordalhallen lørdag var hele 140 barn i aksjon fordelt på 20 klubber – og på tribunene var det godt med supportere som høylydt heiet frem sine unge håpefulle.

– Bare smil å spore

Fra arrangørklubben Vålerenga stilte klubbmedlemmene velvillig opp i sekretariatet, som dommere, kioskvakter, og ellers mye mer. Samtlige i staben gjorde i hvert fall sitt til at ”Loppetassen” skulle forbli en minnerik og strålende opplevelse for de aller yngste utøverne av sporten.

– Det er i hvert fall bare smil å spore blant spillere og foresatte, noe som er veldig gledelig for oss som arrangør å se, forteller en like strålende og blid Wenche Jansberg til Østkantavisa.

En utrolig idrettsglede

– Det er et fantastisk arrangement som vi i Vålerenga er veldig glade for å ta del i. Jeg må også få gi skryt til alle foreldre og foresatte som stiller opp og bidrar stort til at dette blir et supert første møte med håndballen, avslutter Jansberg før hun måtte ta tak i nye oppdrag i Jordalhallen.

Ute på parketten var det full aktivitet og Østkantavisa tok oppgjøret mellom arrangørklubben Vålerenga og Haslum nærmere i øyesyn.

Det første man legger merke til er den utrolige idrettsgleden og det gode samholdet blant lagkompisene. Alle får prøve seg på de forskjellige plassene, alle får skryt og applaus – og selvfølgelig får alle muligheten til å skyte ballen mot motstanderens mål.

– Vil bli landslagsspiller

En av de som fikk full utteling på sitt skuddforsøk var Vålerengas Ola Gabriel Huus Scheie (7), og Ola Gabriel var like blid selv om Haslum produserte flest mål i dette oppgjøret.

– Det gjør ikke noe at vi tapte, jeg vil bli landslagsspiller allikevel, kommer det kjapt fra den unge lovende Vålerenga-spilleren.

– Det morsomste med kampen var at jeg scoret ett mål. Og det er vi faktisk best til, selv om vi slipper inn ganske mange mål også, men det gjør jo ingenting det, det er jo kjempegøy å spile håndball uansett, avslutter en av bidragsyterne til «Vinterens vakreste eventyr».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.