Gå til sidens hovedinnhold

Håndgemeng på trikken

Håndgemeng på Ljabrutrikken og en 15-åring som hevdet han ble truet med kniv. Det er to av sakene politiet ble kalt ut til i vårt distrikt i helgen.

Kranglet på trikken

LJABRU: Klokken 19.15 fredag fikk politiet melding om en ordensforstyrrelse på trikkesløyfa på Ljabru. En passasjer og en billettkontrollør hadde havnet i håndgemeng. Politiet kom til stedet og meglet mellom dem, og begge parter vil nå anmelde hverandre.

Tatt med narkotika

OPPSAL: En kvinne ble fredag klokken 21.48 stanset og kontrollert i Haakon Tveters vei på Oppsal. Det ble gjort funn av narkotika og kvinnen ble pågrepet og kjørt i Sentralarresten.

Festbråk

MORTENSRUD: Like etter klokken fire natt til lørdag fikk politiet klager fra naboer til en leilighet i Loftsrudhøgda. Det var fest og musikken var høy. Da politiet kom til stedet var noen ungdommer til stede. De dempet umiddelbart musikken og avsluttet festen da de fikk pålegg om å dempe seg.

Truet av ungdomsgjeng

LAMBERTSETER: En 15 år gammel gutt ringte lørdag klokken 17.04 til politiet fra Langbølgen. Han hevdet da at han var blitt truet av en gjeng på 15 ungdommer med kniver «og sånt». Politiet kom til stedet og tok med seg 15-åringen rundt i området for å se etter gjengen. Ingen ble funnet og politiet kjørte gutten hjem.

– Det har vært noen episoder med ungdommer som har møtt hverandre, men det skjer fra tid til annen i alle bydeler. Vi har et ekstra øye med ungdommene, spesielt på kveldene, forteller Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Hærverk på trikken

SÆTER: Lørdag kveld like etter klokken 20 dro ungdommer i nødbremsen og tagget inne i trikkevogna på en trikk på Sæter. Ungdommene gikk av på stasjonen og stakk i retning Nordstrand kirke. Politiet satte inn en hundepatrulje i letingen etter guttene, men fant ingen.

Uten det meste

EKEBERG: Lørdag ved 21-tiden ble en bilfører stanset i Ekebergveien. Bilen var uregistrert, dagskjennemerkene var gått ut på dato og føreren var uten førerkort. Saken er anmeldt av politiet.

Uten oppholdstillatelse og førerkort

BJØRNDAL: Politiet stanset en personbil i krysset Slimeveien/Ljabrudiagonalen klokken 04.18 natt til søndag. Føreren var av utenlandsk opprinnelse og hadde ingen identifikasjonspapirer på seg. Politiet var derfor usikre på mannens identitet og kjørte ham i Sentralarresten.

Det viste seg da at mannen hadde oppgitt feil personalia og var asylsøker som hadde fått avslag på søknad om oppholdstillatelse. Mannen blir nå anmeldt for dette og overført til Politiets utlendingsenhet for utsendelse av landet. Bilen tilhørte en person bosatt i Bydel Søndre Nordstrand og politiet har inntil videre tatt beslag i bilnøkler og vognkort.

14 evakuert etter matlaging

SKULLERUD: Politiet og brannvesen rykket ut da det kom melding om brann fra Gamle Enebakkvei søndag klokken 15.39. Da de kom fram var brannen slukket. 14 personer hadde da evakuert seg selv. Ingen kom til skade, men det var noen røykskader i leiligheten. Brannen startet på en komfyr i forbindelse med matlaging.

Uten gyldig førerkort

MANGLERUD: 16.50 søndag ble en liten lastebil stanset i Treskeveien. Føreren hadde ikke gyldig førerkort for lastebilen og bil nå bli anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. Lastebilen ble parkert og avlåst av politiet.

Knust togvindu

HOLMLIA: Søndag like før klokken 18 måtte politiet rykke ut til Holmlia togstasjon. En del ungdommer hadde kastet ting på forbipasserende tog og ei siderute var blitt knust. Politiet kom i kontakt med noen ungdommer i 15- til 17-årsalderen som alle dyrt og hellig bedyret at det ikke var dem. Politiet noterte likevel personalia på guttene.

«Glemte» å omregistrere bilen

GJERSRUD: En 23 år gammel mann ble søndag klokken 21.56 stanset av politiet i Enebakkveien ved Maurtuveien. Bilen han kjørte var begjært avregistrert, solgt videre og ikke omregistrert. Bilen ble avskiltet på stedet og mannen må nå betale det han skylder før han kan hente skiltene igjen hos vegvesenet på Risløkka.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg