*Nettavisen* Nyheter.

Handler luksusbiler som aldri før

Volvo kan takke egne ingeniører og det norske avgiftssystemet for suksessen i Norge. Foto: Foto: Øivind Skar

Nordmenn kjøper nye luksusbiler som aldri før. I juni var hvert fjerde salg en såkalt premiumbil.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mercedes-Benz

Klikk på bildet for å forstørre.

BMW

Klikk på bildet for å forstørre.

Audi

Klikk på bildet for å forstørre.

MINI

Klikk på bildet for å forstørre.

Porsche

Klikk på bildet for å forstørre.

Lexus

Klikk på bildet for å forstørre.

Alfa Romeo

Klikk på bildet for å forstørre.

Saab Foto: Charlie Magee

De fire bilmerkene Volvo, BMW, Audi og Mercedes-Benz sto i juni for nær en firedel av samlet nybilsalg i Norge.

Legg til småmerker som Mini, Alfa Romeo, Saab, Lexus og Porsche, og andelen bikket 25 prosent, melder Opplysningsrådet for Veitrafikken. Kun i desember 2006 var andelen høyere, men det skyltes utelukkende omleggingen av bilavgiftene.

Slått av Sverige

Totalt første halvår utgjorde de samme merkene 23,4 prosent, opp 1,2 prosentpoeng fra samme periode i fjor. Aldri har nordmenn handlet så mange og så kostbare biler.

Tall fra den europeiske bilprodusentorganisasjonen ACEA viser at kun Tyskland og Sverige har høyere andel av såkalte luksus- og premiummerker i nybilsalget, men det forklares med at slike biler er en viktig del av disse landenes bilindustri.

Men er det bare nordmenns gode økonomi som forklarer at særlig Volvo, Audi og BMW prosentvis selger flere biler i Norge enn de fleste andre steder i verden?

Avansert teknikk

Nei, forklaringen er nok like mye å finne i bilavgiftene. Jo høyere avgift, dess lavere prosentvis prisforskjell mellom de ulike bilmerkene.

Engangsavgiften på biler påvirkes ikke av bilens pris fra produsent, men av utslipp, vekt og motoreffekt. Ofte har premiumbilene avansert teknikk som gir lavt utslipp. Dette gir igjen lav avgift og hyggelig pris, slik at prisforskjellen mellom folkebiler og premiumbiler reduseres.

Volvo er et bilmerke som har profittert på dette i Norge, og særlig med modellen V70.

De samme bilavgiftene med den samme argumentasjonen er årsaken til at billigbiler som eksempelvis Lada og Europa-suksessen Dacia ikke selges i Norge. Påplusset norske engangsavgifter blir de rett og slett ikke rimelige nok til å være interessante.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.