*Nettavisen* Nyheter.

Handlesenter på lokket utelukket

Med utgangspunkt i den besnærende tanke å skape en storstue på Majorstulokket har gjengangeren Svein Danielsen sluppet katten ut av sekken: Den egentlige planen er et shoppingsenter!

Dessverre er ikke ideen særlig gjennomtenkt; det er mange forhold som gjør et shoppingsenter her uønsket. For det første har Majorstuen allerede en rekke handlesentre og magasiner innen flere kategorier f. eks. Meny, ICA, CC, Rema 1000, Centra, Coop. i gangavstand fra hverandre. Ikke å forglemme en lang rekke handlesentre, magasiner og kafeer fra Majorstuen nedover Bogstadveien, hvor man får bedre service enn i et shoppingsenter.

Innen en radius på noen hundre meter fins alt hva et shoppingsenter kan tilby.

Majorstuen er landets mest trafikerte kryss, og problemene med dette er stadig under utredning i Statens vegvesen, Plan- og bygningsetaten og Samferdselsetaten. Med ny T-baneløsning vil det akkumuleres ytterligere trafikk omkring Majorstutorget og problemet med trafikktetthet, og ulykker ville bare øke med en tilstrømning til nytt handlesenter.

Synspunkter på dette er fremkommet fra politikere, miljøorganisasjoner og beboere. Frogner Ap mener det er mest riktig med en fortetting i boligområdene i de ytre bydeler, slik at befolkningsveksten kan spres mer jevnt og ikke foregå vesentlig de sentrale bydeler. Der støtter man også et variert boligmiljø på Majorstulokket, går mot planer om stort kjøpesenter og høyhusprosjekt og vil ha et sterkt vern av grøntarealer.

Det siste Majorstuen trenger, er et nytt shoppingsenter. Dette er også oppfatningen til La Majorstuen Leve. Vi ønsker park, møteplass og barnehage i den nordvestre enden av området fra Majorstuhuset til Chateau Neuf. Planen om midlertidig barnehage på Frigg-feltet passer fint inn i vårt forslag. Vi har allerede foreslått hvor den kan ligge permanent.

La oss slippe flere flyveideer om bebyggelse på lokket. Kjøpesenter er det ikke en gang plass til dersom man skal ha oppføre boliger, derfor er saken avslått flere ganger i Plan- og bygningsetaten. Vi avventer det endelige utspill fra Oslo sporveier.Arne Bye

La Majorstuen Leve

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag