RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Handlingslammelse og melankoli


Heidi Øiseth fokuserer alltid på forskjellige aspekter av kvinner i sine malerier.
Heidi Øiseth fokuserer alltid på forskjellige aspekter av kvinner i sine malerier.
Kunstneren Heidi Øiseth fra Maridalen arbeider i mange lag, både fysisk og tematisk. Lørdag åpner hun ny utstilling i Galleri Ramfjord.

MARIDALEN/ ST. HANSHAUGEN: Vi er svært glade for og ha med oss Heidi Øiseth videre som en av de nye kunstnerne i stallen vår, sier Siri Kvestad ved Galleri Ramfjord.

Gjenbruk

Heidi Øiseth bedriver gjenbruk i sin kunst ved å innlemme tekstile elementer og fotografier av malerier hun selv har malt tidligere i sine arbeider.

Jeg jobber med selvrelaterende prosesser der kvinnen er hovedfigur og hvor grunntonen handler om ensomhet, handlingslammelse, melankoli og minner, sier Øiseth selv om sine malerier.

Bildene arbeides med som en del av en personlig prosess, og jeg ønsker å fortelle noe om det usagte, det som ligger der og berører oss, sier hun.

Avmakt og frihetsberøvelse

Maridalen-kunstneren ønsker også å si noe om kvinnerollen generelt, spesielt det at kvinner blir utsatt for psykiske og fysiske overgrep som fører til avmaktsfølelse, redsel og frihetsberøvelse.

Tidligere har hun jobbet med teamer som Den hvite sorgen, sorgen over ikke å ha blitt sett, og Incubato, det å sitte å vente på at noe skal åpenbare seg for deg.

Bildene mine er litterære og subjektive. Jeg uttrykker visuelt mine refleksjoner om ensomhet, savn av noe og det å ikke bli sett. Et bilde blir til i det øyeblikket det blir sett, og det samme gjelder oss mennesker. Samtidig er jeg opptatt av kroppsfokuseringen i samfunnet, der mye handler om å bli sett for utseendes skyld, for hvordan vi fungerer og ikke for hvem vi er, sier Øiseth.

Vernissagen holdes i Galleri Ramfjord lørdag 8. november kl. 12-15. For mer informasjon se galleriets hjemmesider

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere