*Nettavisen* Nyheter.

Håndplukket av Queen

Espen Grjotheim spiller en av hovedrollene som rebellen Galileo i Queen-musikalen «We Will Rock You». Foto: FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Han er håndplukket av Queen-medlemmene Brian May og Roger Taylor. Nå skal Espen Grjotheim rocke Norges største musikal.

SENTRUM: – Jeg er ikke i tvil: Dette er drømmerollen, sier Espen Grjotheim fra Løren.

Torsdag kveld står han på scenen som Galileo i Queen-musikalen «We Will Rock You».

«WE WILL ROCK YOU»: DISSE SKAL ROCKE DEG!I

– Queen har alltid vært et av mine favorittband, og Freddy Mercury er et ekstremt stort forbilde for meg. Da er det klart at man går til denne oppgaven med ydmykhet, sier Grjotheim.

NB! DittOslo.no anmelder «We Will Rock You»-premièren i morgen kveld.

Utfordrende rolle

Han innrømmer at rollen som Galileo er hans mest utfordrende hittil sangmessig.

– Dette er ikke snakk om Frank Sinatra-kosesynging, akkurat. Jeg må strekke stemmen til mitt ytterste hver eneste kveld.

Og med fem forestillinger i uka over en måned, har Grjotheim gitt seg selv følgende løfte for at stemmen skal holde hele løpet ut:

– Jeg må ha mye tid til å holde kjeft og dessuten passe på at jeg får masse søvn. Dét er ikke bare-bare med to barn, en kone og et hus som skal bygges. Heldigvis er hele familien veldig forståelsesfulle, ler han.

«WE WILL ROCK YOU»: DISSE SKAL ROCKE DEG!I

– Verdens mest populære

Grjotheim er ikke i tvil om hvorfor folk fortsatt går mann av huse for å få med seg deg Queen-musikalen, ni år etter premieren i London.

– Først og fremst handler det om musikken til et av verdens aller største og mest populære band. Men også måten forestillingen er løst på: Med et gigantisk show, en enkel, morsom historie, gode sangere og et fantastisk band, gjør at folk elsker denne oppsetningen.

Selv synes han måten musikalen kombinerer det beste fra teaterverdenen med det beste fra musikkverdenen, er genial.

– Forestillingen blir på en måte som en rockekonsert. «We Will Rock You» handler om skikkelig fet rock og pop i en fet kontekst. Du får Queen-musikken fremført slik den skal være!

«WE WILL ROCK YOU»: DISSE SKAL ROCKE DEG!I

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag