RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hank: – Mulig å komme seg ut av rus


Hans Erik Dyvik Husby, eller Hank von Helvete, fikk ta en titt på bildet som kunstneren Bjørn Algrim avduket fredag ettermiddag.
Hans Erik Dyvik Husby, eller Hank von Helvete, fikk ta en titt på bildet som kunstneren Bjørn Algrim avduket fredag ettermiddag. Foto: Foto: Berit Njarga
Hans Erik Dyvik Husby håper maleriet av artisten selv kan motivere andre til å komme seg ut av rusavhengighet.

HOMANSBYEN: Det er kunstner Bjørn Algrim som har malt portrettet av Hans Erik, som ble avduket fredag. Kunstneren har kjent Hans Erik, eller Hank von Helvete, som han i mange år har vært kjent som, gjennom mange år. Han ønsker gjennom dette maleriet å skildre artistens prosess fra rusavhengig til han fremsto som oppstått gjennom Jesus Christ Superstar.

Overveldet

– Det er en sterk prosess, som jeg syns er viktig å bruke for å fortelle andre som sliter at hvis man omgås de rette menneskene, kan man klare det, sier Algrim.

Hans Erik selv er overveldet over kunstnerens tolkning.

– Bjørn viser gjennom portrettet stor forståelse for prosessen. Han får fram at jeg ved å legge rusen bak meg også ønsker å bli friere og mer ansvarlig.

Til inspirasjon

Hans Erik er oppgitt over det han mener er en svartmaling av situasjonen for dem som ønsker et nytt liv, uten narkotika.

– Det har spredt seg en løgn om at det bare er medikamenter og stoff som hjelper. Dette ønsker jeg å motbevise. Bjørn får med sitt bilde fram at livskraften og de åndelige kreftene er det viktigste, sier Hans Erik.

Bildet blir hengende på Galleri BGA-art i Hegdehaugensveien fram til jul.

– Deretter skal det plasseres der det gjør mest nytte som inspirasjon for andre, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere