*Nettavisen* Nyheter.

Håp for meglere

Det er for tidlig å si om boligmarkedet er på vei oppover igjen, men meglerne fikk en god start på det nye året.

Det så mørkt ut for meglerne da juleklokkene kimte. Men overgangen til 2009 ga håp om bedre tider.

ULLEVÅL: Megler Torbjørn hos Vestvendt Eiendomsmegling var ikke lett å få tak onsdag. Det betyr at han satt opptatt med budrunder. Og at han noterte seg for fire salg før kl.13.00. Noe sånt har ikke skjedd på et drøyt år.

Ja, det har vært en hyggelig dag. Før jul så verden mørk ut på alle fronter for oss. Men det skjedde noe mellom jul og nyttår. Vi bestemte oss for å legge ut på nettet alt som var til salgs. Rett over nyttår så vi at mange hadde lastet ned prospekter. Og helgen som var, var bra. Det var den beste på ett og et halvt år, sier Lie.

Lavere rente

Selv om året har startet svært positivt for en bransje som har opplevd svikt i salget på mellom og 50 og 70 prosent, er Lie svært forsiktig med å spå. Bransjen hardde det knalltøft i fjor.

Det er skummelt å friskmelde markedet, sier Lie.

Men han peker på det vil bli ytterligere kutt i renten, at folk ikke har mindre penger å rutte med siden i fjor. Og at folk faktisk flytter på seg uansett.

Riktigere takst

Selv om året startet bra, er det ikke alle boliger som selges over takst. Lie mener det skyldes at en del av takstene og prisantydningene ble gjort for en stund siden. Han tror markedet står foran riktigere setting av takster.

Det skjer en regulering og en nødvendig endring. Først når det har skjedd, vil det bli lettere å spå hvor markedet går hen, sier Lie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.