*Nettavisen* Nyheter.

Håp for sosial boligpolitikk

GAMLE VERDIER: Rivern er tuftet på tanken om sosial boligpolitikk.ARKIVFOTO

Fredag satte regjeringen ned et eget boligpolitisk utvalg.

SAGENE: – Det at det nå vises politiske vilje og at boligpolitikken virkelig er sagt på dagsorden betyr mye, sier Merethe Hannestad.

For dem som sliter

Hun er med i den så kalte Boliggruppa, som blant annet jobber for en ny sosial boligpolitikk. Fredag i forrige uke ble det – etter intens lobbyering fra Boliggruppa nedsatt et boligpolitisk utvalg i statsråd. Utvalget har fått som mandat å drøfte og gi råd om hvordan sentrale oppgaver i den sosiale boligpolitikken skal møtes i årene framover. I praksis betyr det at de som, av en eller annen årsak, sliter med å komme seg inn på det private boligmarkedet, skal få hjelp.

– Veldig viktig

Utvalget blir blant annet nedsatt som et mottiltak mot opphevingen av husleiereguleringen ved nyttår. Opphevingen skapte bred debatt før den ble gjennomført, og mange så seg nødt til å flytte fra sine boliger, som følge av at husleiene økte kraftig. Nå øyner imidlertid Boliggruppa og Hannestad igjen håp.

– Rom ble ikke bygget på en dag, så problemene er jo ikke løst, men nå har boligpolitikken i alle fall kommet på dagsorden og det at man er villig til å diskutere det er veldig viktig for oss, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.