RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper å redusere antall på sykehjem


Sosialbyråd Anniken Hauglie (H), vil ha flere inn i eldreboliger med «noe attåt».
Sosialbyråd Anniken Hauglie (H), vil ha flere inn i eldreboliger med «noe attåt».
Byrådet utreder mulighetene for å bygge eldreboliger, med kantine og helsepersonell tilgjengelig på huset, på Alna og Bjerke

ALNA/BJERKE: Det er de såkalte Omsorg+ boligene, byrådet nå utreder for å få oppført i både Bjerke og Alna Bydel.

Byrådet ser på muligheter for å lage Omsorg+ boliger i Øyvinds vei på Bjerke, og ser på flere mulige prosjekter på Alna.

Aktiviteter

I motsetning til et sykehjem har Omsorg+-beboerne egne leiligheter som de leier av Boligbygg. De beholder trygden sin selv og betaler husleie etter vanlige regler. De som ønsker måltider, bestiller og betaler selv for dette. De betaler også egenandel for hjemme-tjenestene. De ekstra aktivitetstilbudene betales av bydelen og er gratis for de elsre.

De fleste synes det er vemodig dagen de ikke lenger kan klare seg selv i egen bolig. Når helsa svikter, ektefellen dør, eller det rett og slett blir litt stusslig å bo alene,er det godt at det finnes botilbud som kan gi trygghet for eldre som er for «friske» til å komme på sykehjem.

Tilbud utover bolig

– Omsorg+ er ment å være boliger som folk kan bo i livet ut. Her kan de velge selv om de vil være sammen med andre beboere under måltider og aktiviteter, eller om de vil klare seg selv, forteller Dall Osso, seksjonssjef ved Myrer Omsorg+ på Kjelsås, som ble bygget i 2009, til boligbyggs informasjonsblad Bo bra.

– Den store forskjellen på en vanlig omsorgsbolig og Omsorg+ er at det er en hel del andre tilbud utover selve boligen. I tillegg til mulighet for kjøp av mat i knatine, finnes ofte aktiviteter som trim og arbeidsstue i fellesskap, samt vaktmester som kan som kan hjelpe til med praktiske ting beboerne måtte ha behov for, sier Osso.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere