Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper BU vil støtte oss

Bydelsutvalget må snu sier Barbro Noss (foran), Mohamed Adan, Zainab Hashi, Ivar Grøneng og Egil Hauge, som vil ha penger til Bjørndalhuset.
Bydelsutvalget må snu sier Barbro Noss (foran), Mohamed Adan, Zainab Hashi, Ivar Grøneng og Egil Hauge, som vil ha penger til Bjørndalhuset.
Verken Bjørndalhuset eller Mortensrud Idretts og kulturpark er innstilt til å få del i årets Oslo Sør-midler.

Nils Petter Wold og Arne Bergersen vil skap Mangfoldets miljøvennlige møte plass på Mortensrud. De er en sammenslutning av fire lokale idrettslag som i dag lever i trange kår.

kultur og oppvekstkomiteen hadde ikke fått de rette papirene og lot derfor være å lage en innstilling til hvordan Oslo-sør midlene skal fordeles. Her ser vi nestleder Silje Synnøve Lyder Hermansen (SV) og komitéleder Trine Eskeland (Ap).

HOLMLIA: Neste torsdag skal bydelsutvalget fordele flere millioner kroner i Oslo Sør-midler.

I fjor ble det gitt penger til prosjektering av Bjørndalhuset og Mortensrud idretts og kulturpark (MIK). Begge prosjektene ruller og går, men er avhengige av mer støtte for å komme opp og stå på egne bein. Men i år har administrasjonen sagt nei til fortsatt støtte.

Aktørene bak de to prosjektene håper på sin side at bydelsutvalget gjør om på prioriteringene, og begge grupperingene la frem saken sin for bydelens kultur og oppvekstkomiteen i sist uke.

Komiteen på sin side, hadde fått feil papirer tilsendt i forbindelse med Oslo sør-saken, og dermed gikk det i år som i fjor, komiteen valgte å sende fra seg saken uten innstilling til arbeidsutvalget som møtes torsdag 29. januar.

Dette er farseliknende. Nøyaktig det samme skjedde i fjor, sa en oppgitt komitéleder Trine Eskeland (Ap).

Bortkastet

På gangen var stemningen muntrere, til tross for manglende støtte fra administrasjonen.

I fjor fikk vi penger til en forstudie. Vi mener det er bortkastet å ikke støtte oss videre, sier Nils Petter Wold og Arne Bergersen.

De representerer MIK, som er en sammenslutning mellom Søndre Nordstrand Rideklubb, Klemetsrud IL, Troll Karateklubb og Grønmo golfklubb. De fikk 465 ooo kroner til et forprosjekt. Nå kan det bli stopp.

Vi ønsker oss et triveligere Mortensrud, et sted som ikke forbindes med knivstikking og det som verre er, sier Wold og Bergersen, som ønsker å ta i bruk området mellom Klemetsrudanlegget og Senter Syd, et område som delvis ligger brakk.

MIK har arkitekttegningene på bordet, men sier de trenger penger til å hyre inn en prosjektleder som kan hjelpe dem videre med finansiering og tillatelser.

Forundret

Også gjengen bak Bjørndalhuset er forundret over at prosjektet dere ikke får støtte i år. De har planer om å overrekke arbeidsutvalget ferske arkitekttegninger, og de har lomma fulle av argumenter for at Bjørndalhuset bør bli en realitet.

Det vil forsinke prosjektet om vi må gå tilbake til fullstendig frivillig arbeid, sier prosjektleder Egil Hauge.

Og selv om Bjørndalhuset har en prosjektleder i 60% stilling, legges det ned utallige frivillige timer hver uke, for å realisere huset.

Det er snakk om et årsverk, hvis vi regner litt forsiktig, sier Barbro Noss.

Vi trenger et trygt sted å være for ungene våre, sier Barbro Noss, Mohamed Adan, Zainab Hashi, Ivar Grøneng og Egil Hauge, med appell til bydelens politikere.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!