Gå til sidens hovedinnhold

– Håper Erna i likhet med Jens skjønner viktigheten av å satse i Oslo

Varaordfører Libe Rieber-Mohn fikk ikke flertall i bystyret for å videreføre Oslo Sør-satsingen for ti nye år etter 2018.

OSLO: Arbeiderpartiet fikk kun støtte fra Rødt og SV.

Derimot ble forslaget fra finanskomiteen enstemmig vedtatt:
«Byrådet bes gå i dialog med statlige myndigheter om å videreføre Groruddalsatsingen etter 2016 og Oslo Sør-satsingen etter 2018».

Satsingene består som kjent av både en kommunal og en statlig del.

– Jeg håper dialogen ikke tar for lang tid. Jeg håper Erna i likhet med Jens skjønner viktigheten av å satse i Oslo. Vi trenger statens hjelp for å få dette til.

– Sier regjeringen ja, kommer saken tilbake til bystyret, sier Rieber-Mohn.

Da håper hun at Arbeiderpartiets nedstemte forslag får flertall. I forslaget var det også et ønske om at satsingene både i Groruddalen og Søndre Nordstrand skal inneholde områdesatsing og områdeløft.

Vi har kunnskapen

Partikollega Abdullah Alsabeehg, selv bosatt i Søndre Nordstrand sier det slik:

– Skal vi lykkes med integreringen i Norge må vi lykkes i Oslo. Det må gjøres en innsats i Søndre Nordstrand. Vi har høye ambisjoner for denne bydelen. Det handler om å se mulighetene, og vi som bor her vet hvilke tiltak som har best mulig effekt, sier Alsabeehg, fraksjonsleder i bystyrets samferdsel- og miljøkomité.

– Kontakt oss. Det er vi som sitter på den nødvendige kunnskapen, legger han til.

Libe Rieber-Mohn er også opptatt av at lokale krefter skal være med å bestemme hva midlene i Oslo Sør-satsingen skal brukes til fremover.

– Forslagene må lages i samarbeid med bydelen og de lokale krefter, sier hun.

Lovnader på vent

Varaordføreren poengterer at det er viktig å erkjenne at det er store forskjeller i Oslo.

– Det er områder som trenger mer fokus og mer hjelp enn andre bydeler. Dette er det vanskelig å få til gjennom vanlige budsjetter, spesielt nå som det foreslås å kutte i støtten til bydelene. Derfor er det viktig å få til en videreføring av Oslo Sør-satsingen, sier hun.

Før årets stortingsvalg sa Arbeiderpartiet i en helsides annonse i Nordstrands Blad at "Søndre Nordstrand er framtida". Stortingsrepresentant og leder av Oslo Ap, Jan Bøhler skrev at i en ny og bredere Oslo Sør-satsing vil Ap særlig satse på disse fem punktene: trygghet for godt norsk, trygghet for helse, trygghet mot kriminalitet, trygghet for bolig og trygghet for transport.

Nå står lovnadene på vent inntil staten har vært i dialog med byrådet.

LES OGSÅ:

Flere av Søndre Nordstrands 28 kommunale barnehager blir solgt eller privatisert

Grusbane fikk gressdekke med Oslo Sør-midler

Fjøsgulvet kollapser, grisene må slaktes

Birger (64) irriterer seg grønn over søppel

Danset og vandret i regnet

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden