RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper hundeeiere tar hensyn til elg

– I motsetning til rådyr er det ikke så vanlig å se elg i Husebyskogen, sier Christian N. B. Christensen, som sist søndag tok disse bildene av elg i sitt nærmiljø.

HUSEBYSKOGEN: Nå minner han folk som ferdes i Husebyskogen om at elg slett ikke er vant til å ferdes blant mennesker.

– Jeg håper hundeeiere tar ansvar og viser hensyn, at de holder hundene i bånd for å unngå at dyrene blir stresset og kanskje løper ut på veiene med de konsekvensene det kan få både for dem og bilister, sier Christensen til Ullern Avis og Akersposten.

Han vet at minst to elger for tiden har tilhold i Husebyskogen. Skogens konge er observert flere steder i skogen både på dagtid og sent på kvelden søndag.

– Det er langt fra første gang det observeres elg her, men i motsetning til rådyr, er det ikke like vanlig å se. De har nok trukket ned fra Marka og Sørkedalen på grunn av mye snø og fordi det er lettere å finne mat i dette området, sier han.

Christensen mener at dette er to ungdyr og at de er veldig tillitsfulle.

– De har vært her i flere dager og virker trygge og rolige og trekker seg ikke unna før man er få meter unna dem, sier han. – Heldigvis virker det som de fleste er flinke til å sette bånd på hundene når de oppdager elgene, som forøvrig er godt kamuflert i skogen, sier han og forteller at flere skiløpere og turgåere passerte søndag)elgene på bare få meters hold uten å oppdage dem.

– Forøvrig observeres det rådyr både i skogen og på veiene i området rundt, slik at hundeeiere er oppmerksomme på dette. Jeg har flere ganger sett rådyr som er blitt jaget av hunder som eieren ikke har kontroll på, sier han.

LES OGSÅ:

Slår full elgalarm i Oslo

 


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere