Håper jeg rekker undergangen!

Naboene Harry Bakken og Lis Baltzerson - her ved gangbrua som skal møte den planlagte undergangen fra Nydalen - flølger med i NAB om det sker noe nytt i saken. – Vi er stadig nede og titter også, sier de.

Naboene Harry Bakken og Lis Baltzerson - her ved gangbrua som skal møte den planlagte undergangen fra Nydalen - flølger med i NAB om det sker noe nytt i saken. – Vi er stadig nede og titter også, sier de. Foto: Kristin Tufte Haga

Harry Bakken (84) har ventet i mange år på Nydalen-undergangen. - Håper jeg rekker å bruke den! sier Grefsen-mannen.

NYDALEN: Nabo Lis Baltzerson har slått følge med Harry Bakken fra Betzy Kjelsbergsvei, via gangbrua over Ring 3, og ned til den nye gang- og sykkelveien mot Sinsen.

– Men lenger kommer vi ikke til fots mot Nydalen, uten å måtte gå helt rundt via Storo – eller via Nydalen togstasjon. Trist! Nydalen har jo blomstret opp med så mange spennende tilbud som vi godt kunne tenke oss å få lettere og raskere tilgang til, og uten å måtte bruke buss eller bil. I tillegg blir det jo mye lettere for oss å komme til Storo også, via en undergang her. Nå har vi ventet i så mange år på den planlagte undergangen - utrolig hvordan ting drøyer, sier de to naboene.

Mange venter

– For håpe jeg rekker å bruke den nye undergangen før det er for sent! sier Harry, som fyller 85 år i januar.

Naboene forteller at det også er mange andre i nabolaget og nærmiljøet som venter på undergangen - også skoleforeldre. Undergangen, fra enden av Gunnnar Schjelderups vei,under jernbanen og opp til Ring 3, er nedfelt i reguleringsplanen for utbyggingen av Gunnar Schjelderups vei 11 og 13

LES OGSÅ: Undergang uten trapper

– Vi har med stor interesse fulgt med saken i Nordre Aker Budstikke, og er stadig borte ved gangbrua og titter, i håp om at arbeidene skal være igang, sier Harry.

– Jeg så jo gravemaskiner her for en tid tilbake, og tenkte at ”flott”, nå er det i gang! Men det var jo sykkelveien arbeidene gjaldt!, legger Lis til.

LES OGSÅ: - Har ikke gitt opp undergangen

– Ja, det må jo også i tillegg være veldig upraktisk og fordyrende å bruke så lang tid på dette, at undergangen nå må bygges etter at gang- og sykkelveien for lengst er ferdig!, sier Harry.

Nedsatt fremkommelighet

Vegvesenet bygger den nye gang- og sykkelveien.

– Undergangen kommer tettinntil, men tar ikke arealer fra gang- og sykkelveien.Undergang-byggingen vil bety nedsatt fremkommelighet for gående og syklende, men Statens Vegvesen vil kreve at en passasje forbi området holdes åpen i hele anleggsperioden, og at undergang-utbygger utbedrer alle skader som deeventuelt påfører gang- og sykkelveien, sier senioringeniør Øystein Tandberg.

Ny rammetillatelse snart ferdigbehandlet

Ifølge Plan- og bygningsetaten er den nye rammesøknaden for undergangen - nå uten trapper - snart ferdigbehandlet.

- Rammetillatelse for etablering av gang- og sykkelvei mellom Gunnar Shjeldrups vei og Ring 3, inkludert undergang under Gjøvikbanen og rampe og trapp opp til Ring 3, ble gitt den 16.12.2008. Det viser seg at det langs Ring 3 ligger en 300 KV oljefylt høyspentkabel tilhørende Hafslund. Den planlagte trappen kommer veldig nær denne kabelen og innenfor den sikkerhetssonen som Hafslund krever. Det er derfor nødvendig å fjerne trappen slik at undergangen ikke kommer for nær kabelen. Søknad om endring av rammetillatelsen som viser at trappen er fjernet er mottatt av etaten. Denne endringssøknaden vil trolig bli ferdigbehandlet i uke 46, forteller senior informasjonsrådgiver i plan- og bygningsetaten, Atle Jan Larsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag