Gå til sidens hovedinnhold

Håper kjendislivet snart er over

Marte Haugan Ovenberg synes det var ubehagelig å se seg selv på TV i «Teenage Boss», men er storfornøyd over at deltakelsen har gitt henne stålkontroll på egen økonomi.

LAMBERTSETER: Programmene om de seks tenåringene som disponerte familiens økonomi en hel måned, ble sendt i desember.Opptakene ble imidlertid gjort allerede i september 2010. Da var Marte bare 16 år, en helt vanlig elev ved Bjørnholt vidergående skole som syntes det hørtes spennende ut å være med i en TV-serie om ungdom og penger.

Taushetsplikt

– Jeg ble helt kuppa av NRK. Jeg fikk sjokk da pengekofferten ble åpnet og jeg forstod hva programmet i virkeligheten skulle dreie seg om, forteller Marte, nå snart 18 år og hjemme på juleferie fra mediecolleget i sør-engelske Bournmouth.

Konseptet til «Teenage Boss» var det kun foreldrene hennes som var informert om, og de hadde taushetsplikt.

– Det er overveldende for en 16-åring å få så mye penger til fri disposisjon. Mange som har sett serien har nok ikke helt skjønt det, og jeg var redd for hva folk kom til å si. Det har vært en del netthets, forteller hun.

Vanskelig innspilling

Marte sier hun har forandret seg mye siden innspillingen ble gjort. Hun synes hun hadde på seg for stygge klær, for mye sminke og sa mye fjortistull.

– Jeg er ikke så «innmari kul» og så opptatt av å kjøpe den jakken til 7000 kroner som det ser ut som. Det er mye jeg angrer på i ettertid; den totale utlevering av meg selv og eksponeringen av rommet mitt

Selve TV-innspillingen synes hun også var ganske tøff.

– Jeg ble lei av å ha kamerateamet hengende rundt hele tiden, og jeg var skikkelig nede mange ganger. Selve innspillingen ble faktisk like vanskelig som det å ha ansvaret for alle pengene, medgir hun.

I ettertid er hun glad for å ha kunnet gjemme seg bort i England mens »Teenage Boss» ble kringkastet til de tusen hjem

– Jeg håper kjendislivet snart er slutt, sier hun.

Journalistdrømmen

Nå er hun opptatt av sin videre utdannelse. Etter et år i England, skal hun avslutte videregående på medialinjen ved Bjørnholt vgs.

– Målet mitt er å bli journalist. I «Teenage Boss» fikk jeg hjelp til å søke jobb for å tjene penger ved siden av skolen, forteller Marte.

Hun endte opp som frilans i Nordstrands Blad frem til hun reiste til England.

– Det var en flott arbeidserfaring, og jeg fikk gode tilbakemeldinger. En ting er å få seks i norsk, en helt annen ting er å fungere som journalist. Det gav mersmak, sier hun, og takker NRK som hjelp henne til å søke på en jobb hun trodde var helt uoppnåelig for en 16-åring.

Full kontroll

Selv om «Teenage Boss» ikke bare var en rosenrød opplevelse for Marte, er hun glad for alt hun lærte om økonomi og familiens prioriteringer.

– Jeg tror alle ungdommer kunne ha godt av en slik erfaring, sier hun.

Selv drar hun nytte av lærdommen nå som hun bor alene i England. Hun har stålkontroll på sitt eget budsjett, og ser at hun disponerer pengene bedre enn jevnaldrende.

– Før «Teenage Boss» ble kortet mitt avvist hele tiden . Nå ver jeg alltid hvor mye som står på kontoen min, forteller Marte.

Angrer ikke

Hun innrømmer at kafébesøkene ikke lenger er like hyppige.

– Før brukte jeg en femtilapp på luksusgreier bare fordi jeg hadde lyst. Nå trenger jeg kanskje en shampo. Det blir en prioritering, sier hun til Nordstrands Blad der hun sitter på Bakerens Kone på Lambertseter senter.

– Alt i alt så har jeg vel kommet meg greit ut av «Teeange Boss». Jeg har lært å tro på meg selv og lært å passe på pengene mine. Nei, jeg angrer ikke, sier Marte.

Reklame

NÅ: Helly Hansen er i gang med Black Friday - opptil 50 % rabatt