RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper på blodspor i garasjen


Politiet håper på blodspor i garasjen, etter at ingen av avhørene i helgen har gitt uttelling.
Politiet håper på blodspor i garasjen, etter at ingen av avhørene i helgen har gitt uttelling.
Etter helgens avhør står politiet fortsatt uten spor etter garasjedrapet på Hoff.

HOFF: Nå håper etterforskerne på DNA-funn i blodet på åstedet.

- Vi står foreløpig helt uten spor og uten noe motiv. Fra tid til annen står vi overfor drap som dette, der vi ikke har noe å gå etter. Det tar tradisjonelt lang tid å oppklare, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt til NTB.

Ingen av avhørene som ble gjennomført i helgen av offerets venner, familie eller arbeidskolleger ga opplysninger som kan peke ut veien videre for drapsetterforskerne.

Jeg har en avtale med mine etterforskere om at jeg skulle kontaktes søndag dersom det var noe nytt. Jeg har ikke snakket med noen, sa Rohde søndag kveld.

DNA-håp

Nå håper politiet at gjerningspersonen eller personene har lagt igjen viktige spor på åstedet.

Det var jo blod på åstedet. Vi vet ikke ennå om dette kun stammer fra offeret, eller om det også er blod fra en gjerningsmann. Skulle vi være så heldige at vi har sikret oss DNA, er det klart det får betydning. Men om det er fra en person som aldri tidligere har vært i politiets søkelys, blir et slikt spor verdiløst helt til gjerningspersonen eventuelt gjør noe på nytt, sier Rohde.

Politiet har også sikret seg andre spor fra åstedet, men uten å kunne si at noen av disse har betydning for etterforskningen.

Åpent motiv

Enkelte medier skriver i helgen at 43-åringen kan ha blitt drept da han overrasket biltyver i garasjeanlegget.

Etterforskningslederen slår imidlertid fast at motivet for drapet er helt åpent:

Vi har ikke motiv. Det kan være alt fra et personlig motiv til en tilfeldighet, og alle varianter imellom. Vi står overfor et drap med ukjent gjerningsperson, noe som er veldig krevende. Vi kan bare håpe at kombinasjonen kunnskap og erfaring gjør at vi etter hvert ser et mønster som kan føre til oppklaring, sier Rohde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere