RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper på enighet om Oppsal senter

Tom Rellsve mener det nye alternativet for utbygging av Oppsal senter er realistisk og fint, og håper det får tverrpolitisk støtte i bydelsutvalget.

OPPSAL: Tom Rellsve er sekretær i Oppsal samfunnshus, som sammen med Oppsal Vel har bestemt seg for å støtte Plan- og bygningsetatens (PBE) nye forslag til utbygging av Oppsal senter. Rellsve har også vært sterkt involvert i tankesmien for Oppsal, og håper nå at alle involverte parter kan samle seg om det nye alternativet.

LES OGSÅ: Nekter ni etasjers blokker på Oppsal senter

Østensjø bydelsutvalg behandler saken på sitt møte mandag 21. februar.

Kompromiss

– Det nye alternativet er et kompromiss mellom forslaget fra Obos og det PBE sammenfattet etter tankesmia i september 2009. Oppsal Vel og Oppsal Samfunnshus støtter forslaget og anbefaler Østensjø bydelsutvalg å gjøre det samme, sier Rellsve.

– Det beste må ikke bli det godes fiende. PBEs alternativ er ikke ideelt, men man kan ikke få alt. Vi aksepterer kompromisset og vil ikke slåss for enda lavere byggehøyder. Samlet sett er det et fint forslag, og langt å foretrekke fremfor utbyggingsforslaget til Obos, sier Rellsve.

Han påpeker at sentrale trekk fra Obos legges til grunn, men at utbyggingen modifiseres gjennom mer oppdelt bygningsstruktur, noe redusert utbyggingshøyde og mindre overflateparkering.

Imøtekommer tankesmia

Rellsve mener at PBE i sitt forslag et stykke på vei imøtekommer merknader som kom fram på tankesmia.

– Alternativet vil ha langt færre negative innvirkninger på solforhold og sikt for bakenforliggende naboer, ikke minst barnehagen i samfunnshuset, sier Rellsve.

– Det tar også større hensyn til grøntstruktur og barn og unges interesser, ettersom alternativet gir mer grøntareal, mer torgareal og plass til barnehage med uteareal som også kan brukes allment etter barnehagens åpningstid, påpeker Rellsve.

Spennende tider

Rellsve håper at også Obos kan gå god for og samarbeide om det nye alternativet.

– Alt avhenger jo av hva byrådet sier, men jeg tror dette kan bli trivelig, sier Rellsve, som venter på at også mulighetsstudien for utbygging av det sentrale Oppsal-området skal legges frem.

– Det blir spennende, selv om det ikke binder utbyggingen av senteret. Spesielt med tanke på tomten ved siden av bensinstasjonen. Her er det blant annet foreslått omsorgsboliger med direkte tilknytning til Oppsalhjemmet og overbygging av t-baneområdet, sier Rellsve.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere