Gå til sidens hovedinnhold

Håper på et «Piazza St. Hanshaugen»

Pascal på St. Hanshaugen har fått midlertidig skjenkebevilling på Knut Knudsen plass.

ST.HANSHAUGEN: I sommer uttalte bydelen seg positivt i en skjenkesak – og anbefaler at Pascal får skjenkebevilling på utvidet areal på Knud Knudsens plass.

Del på Facebook

«Piazza St. Hanshaugen»

– Plassen er blitt veldig fin og vi ser hvordan mange tar den i bruk. Bydelen har sagt at vi skal teste ut litt kommersiell aktivitet på plassen for å gjøre den mer levende, samtidig som det skal være mulig med fri aktivitet, sier bystyrekandidat for Oslo Høyre, Rune Aale-Hansen.

BU har vært orientert om at det har pågått prosess med å få lokale aktører til å drive virksomhet på plassen.

– Jeg synes det er veldig bra at vi nå legger opp til noe mer sosial aktivitet på plassen. Det vil bidra til å skape et godt miljø og jeg håper dette kan bli et slags «piazza St. Hanshaugen», sier Aale-Hansen.

– Finnes det noen negative konsekvenser av dette vedtaket?

– Naboer som er bekymret for bråk kan ta det helt med ro, for dette tilbudet gjelder på dagtid. Det har også vært bekymring over at dette vil generere mer søppel på plassen, men det har vi også under kontroll, sier Aale- Hansen og legger til:

– Jeg mener det er viktig å skape gode plasser i lokalmiljøet som bidrar til sosial aktivitet. Jeg frykter ikke at vi vil få problemer med ustadige berusete personer. Det er skikkelige folk som driver både i Stensparken og i Pascal, og den sosiale kontrollen vil være disiplinerende, sier han.

Tro på at det lykkes

BU har besluttet at uteserveringen blir en prøveordning først. Fører dette helt galt av sted så videreføres ikke denne løsningen, men Rune Aale-Hansen har imidlertid tro på at de skal lykkes med å få til dette like bra som uteserveringen i Stensparken.

– Også det startet som prøveordning, og er nå kommet i mer faste former til stor glede for mange brukere av parken, sier han.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden