RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper på gjenåpning innen to måneder


FORNØYD: Tina Rødahl roser det lokale engasjementet for å bevare Manglerud Bad. Arkivfoto: Nina Olsen
FORNØYD: Tina Rødahl roser det lokale engasjementet for å bevare Manglerud Bad. Arkivfoto: Nina Olsen
Manglerud bad er én av vinnerne, etter at byrådspartiene og Fremskrittspartiet er enige om neste års Oslo-budsjett. Svømmehallen får nå etterlengtede 15 millioner kroner.

– Nå håper vi på en snarlig gjenåpning innen et par måneder, gjerne så raskt som mulig, sier Tina Rødahl, aksjonsleder for «Bad på Manglerud» og en av ildsjelene bak Facebook-gruppen «NEI til permanent nedleggelse av Manglerud bad».

Det var torsdag ettermiddag at budsjettfloken i Oslo bystyre løste seg, bare timer før bystyrerepresentantene skulle gå til votering. Da la byrådspartiene Høyre, Venstre og KrF fram et forslag til påplussinger i forståelse med Fremskrittspartiet, som blant annet kommer  det etter hvert mye omtalte Manglerud Bad til gode.

– Det er veldig hyggelig å bli hørt, men vi vet foreløpig ikke hva det betyr. Grunnen er at det først ble opplyst om at det koster 40 millioner kroner å renovere bygget, sier Rødahl.


Hyller de frivillige

Badet er eid av Oslo kommune, men har siden 2007 vært driftet av en privat bedrift. I januar fikk aksjonsgruppen beskjed om at badet skulle stenges 1. juli, fordi det var i så dårlig stand. Bestemmelsen skapte voldsomme protester, og derfor bestemte bystyret i juni at badet ikke skulle stenges likevel. Siden har det vært opp til byrådet å bestemme når svømmehallen skal gjenåpnes.

LES OGSÅ: Fakkeltog for å beholde badet

Manglerud Bad-forkjemperen Rødahl forteller hun er veldig glad for at svømmehallen nå får 15 millioner kroner, og roser det lokale engasjementet.

– Det har vært alfa og omega. Vi hadde ikke blitt hørt, om vi var foruten engasjementet. Tusen takk til alle som har bidratt, sier Rødahl, som er ett av 1 870 medlemmer på den aktuelle Facebook-siden.

– God dialog

Det totale Oslo-budsjettet for neste år er på over 60 milliarder kroner. Og det blir fortsatt store kutt i skole og i overføringene til bydelene. Men alle svømmeentusiaster kan på sin side trolig snart glise hele veien til Manglerud Bad.

– Vi har hatt en fin dialog med politikerne, både lokalt og sentralt. Dessuten vil konsekvensene være fatale, uten et bad i nærmiljøet, sier Rødahl.

LES OGSÅ: Byråd vil ikke love at Manglerud bad åpnes igjen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere