*Nettavisen* Nyheter.

Håper på gjenåpning innen to måneder

FORNØYD: Tina Rødahl roser det lokale engasjementet for å bevare Manglerud Bad. Arkivfoto: Nina Olsen

Manglerud bad er én av vinnerne, etter at byrådspartiene og Fremskrittspartiet er enige om neste års Oslo-budsjett. Svømmehallen får nå etterlengtede 15 millioner kroner.

– Nå håper vi på en snarlig gjenåpning innen et par måneder, gjerne så raskt som mulig, sier Tina Rødahl, aksjonsleder for «Bad på Manglerud» og en av ildsjelene bak Facebook-gruppen «NEI til permanent nedleggelse av Manglerud bad».

Det var torsdag ettermiddag at budsjettfloken i Oslo bystyre løste seg, bare timer før bystyrerepresentantene skulle gå til votering. Da la byrådspartiene Høyre, Venstre og KrF fram et forslag til påplussinger i forståelse med Fremskrittspartiet, som blant annet kommer det etter hvert mye omtalte Manglerud Bad til gode.

– Det er veldig hyggelig å bli hørt, men vi vet foreløpig ikke hva det betyr. Grunnen er at det først ble opplyst om at det koster 40 millioner kroner å renovere bygget, sier Rødahl.


Hyller de frivillige

Badet er eid av Oslo kommune, men har siden 2007 vært driftet av en privat bedrift. I januar fikk aksjonsgruppen beskjed om at badet skulle stenges 1. juli, fordi det var i så dårlig stand. Bestemmelsen skapte voldsomme protester, og derfor bestemte bystyret i juni at badet ikke skulle stenges likevel. Siden har det vært opp til byrådet å bestemme når svømmehallen skal gjenåpnes.

LES OGSÅ: Fakkeltog for å beholde badet

Manglerud Bad-forkjemperen Rødahl forteller hun er veldig glad for at svømmehallen nå får 15 millioner kroner, og roser det lokale engasjementet.

– Det har vært alfa og omega. Vi hadde ikke blitt hørt, om vi var foruten engasjementet. Tusen takk til alle som har bidratt, sier Rødahl, som er ett av 1 870 medlemmer på den aktuelle Facebook-siden.

– God dialog

Det totale Oslo-budsjettet for neste år er på over 60 milliarder kroner. Og det blir fortsatt store kutt i skole og i overføringene til bydelene. Men alle svømmeentusiaster kan på sin side trolig snart glise hele veien til Manglerud Bad.

– Vi har hatt en fin dialog med politikerne, både lokalt og sentralt. Dessuten vil konsekvensene være fatale, uten et bad i nærmiljøet, sier Rødahl.

LES OGSÅ: Byråd vil ikke love at Manglerud bad åpnes igjen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag