RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper på medvind

Har du alltid drømt om å kunne seile? Da må du melde deg på seilkurset på Sollerudstranda.

Sollerudstranda: USU, seilklubben for ungdom i Ullern bydel har lært unge gutter og jenter sjøvett og seiling i ti år. Mandag braker det løs igjen, når bydelen, Sollerudstranda skole og KNS inviterer til seilkurs på Stoppestedet.
- Først blir det to kvelder med teorikurs på Stoppestedet. Der skal ungdommene blant annet få lære om sjøvett og livredding. Siden blir det seiling på Sollerudstranda hver uke. Vi har fått låne tokronaer fra KNS, så det blir kjempespennende! Kurset avsluttes før sommerferien med en seiltur med en 60 fots båt til Gressholmen eller et annet sted i Oslofjorden, hvor vi skal grille og kose oss. Seilkurset er både nyttig, spennende og sosialt. Her kan man treffe mange nye venner, sier Eirik Sønstebø.

Ivrig seiler

Sønstebø, som du kanskje kjenner igjen som en av skuespillerne fra årets Fageborgrevy, er en ung mann med mange jern i ilden. Ved siden av skole og revy har han i et års tid jobbet på ungdomsklubben Stoppestedet på Lilleaker. Og i år, som i fjor, skal han sammen med primus motor Peter lære ullernungdom å seile.
- Jeg har seilt siden 12-årsalderen. Det beste jeg vet er å sitte i båten med medvind og sol i ryggen, smiler han drømmende.
I august pakker han kofferten og vender nesen mot Palma de Mallorca.
- Jeg satser på å få hyre på en båt der. Så får jeg bare håpe at noen vil ha meg!

- Meld dere på!

Men før den tid skal han altså lære alle interesserte gutter og jenter å seile, noe han gleder seg veldig til.
- Det er plass til 14 stykker på kurset. Dette er en kjempesjanse, så meld dere på! oppfordrer Sønstebø.
Alle gutter og jenter fra ungdomsskole-alder og oppover er hjertelig velkomne på seilkurset, hvor ungdommer fra Ullern bydel vil bli prioritert. Hele kurset koster 400 kroner.
- Det er ganske rimelig med tanke på at et tilsvarende seilkurs med identiske båter koster 2500 kroner på KNS. Grunnen til at det er så billig er at vi får støtte fra Ullern bydel, sier Sønstebø.
Seilkurset tas opp igjen etter sommerferien, men da må ungdommene klare seg på bølgene uten Sønstebø.
- Da er jeg forhåpentligvis på Det vestindiske hav eller noe i den duren, gliser han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere