RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper på mer buss


Stovner-politikerne håper på bedre kollektivtransport på Stovner.
Stovner-politikerne håper på bedre kollektivtransport på Stovner.
Stovner-politikerne håper Skedsmos kommunedelplan gir positive ringvirkninger for bydelens kollektivtransport.

STOVNER: - Bydelsutvalget er opptatt av at bydelen ikke må komme i en situasjon, der utviklingen i indre by og nabokommunene i Akershus, kan gi lokal effekt i form av økt trafikk og resultere i fraflytting og forslumming.

Det uttalte et enstemmig bydelsutvalg etter at de fikk nabokommunenes delplan på høring før jul.

Positive effekter

I likhet med Lørenskog kommune mener Skedsmo kommune at deres kommune skal være det framtidige regionsenteret og regionalt samferdselsknutepunktet uten for hovedstaden, og vurderer at hovedutfordringen er ”hvordan positive effekter kan trekkes ut fra veksten i hovedstaden gjennom sin nærhet til Oslo”.

Samordnet areal- og transportplanlegging samt styrking i regional kollektivtransport og etablering av nye gang- og sykkelveier kan ha klimaeffekt som tjener det belastede ferdselsområdet (støy og forurensning fra vei, bane og fly).

Bilateral effekt

Stovner bydelsutvalg er tilfreds med at Skedsmo kommune velger knutepunktbasert utvikling i kommende kommuneplanperiode. Slike føringer kan bidra til videreutvikling av kollektivtilbudet både i Skedsmo kommune og i forhold til samhandling mot hovedstaden. Oslos bydeler på bygrensen har et felles arbeids- og boligmarked, og all utvikling har bilateral effekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere