RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper på mer gehør med direktevalg


 
 
Direktevalg til bydelsutvalget (BU) bidro til at BU-leder Egil Ihlen (H) tar gjenvalg. Nå vil han ha gjennomslag for bydelens utfordringer.

Nordre Aker: Valgkampen er sparket i gang, og bydelens politikere har alle sine hjertesaker de vil sette på agendaen. BU-leder og høyremann Egil Ihlen ser flere utfordringer i vår bydel.

Populær bydel

Nordre Aker er blitt en av Oslos mest populære bydeler, og snart det området som øker mest i pris.
- Den fortetningen og transformasjonen vi ser i bydelen, har vart en stund og vil fortsette. Presset på skoler og barnehager og infrastruktur øker ytterligere. I tillegg ser vi at Ring 3 som går gjennom bydelen med sine køer medfører at bilistene bruker bydelens småveier til gjennomfartstrafikk. Dette er en utfordring for miljøet, de som bor her og ikke minst barna. Det blir viktig å få gehør for å se på samferdsel og kommunikasjon gjennom bydelen, sier Ihlen.
Han ser både fordeler og ulemper ved at bydelen er blitt et av Oslos mest populære steder:
- Det at vi er en dyr bydel fører også til at vi har en lav andel innvandrere. Det betyr at vi ikke har store utfordringer når det gjelder integrering, men det gjør også at vi mister den flerkulturelle biten, som vi kunne ønsket oss. Prisene er en utfordring også for andre som ønsker å bo her. Mange som har flyttet ut som ønsker seg tilbake, ser ikke mulighet fordi det er så dyrt, sier han.

Eldreomsorg og barnevern

- I tillegg er det viktig å opprettholde eldreomsorg og et godt tilbud til dem som ikke har behov for å være på et sykehjem. Et sted mellom sykehjem og det å bo hjemme. I tillegg ser vi en utfordring i bydelen med økende antall barnevernsaker. Det kan være positivt at vi får dem på bordet og at de ikke er gjemt som før, men det kan også være at det er et voksende problem. Vi må også opprettholde et godt tilbud i forhold til frivillighet, ha aktiviteter som er forebyggende. Jeg føler at bydelen har kommet så langt i omstilling at vi har fått på plass en godt fungerende bydel som har de nødvendige tilbud, men ting kan alltid gjøres bedre, påpeker Ihlen.
Han understreker videre at skole og barnehage blir de store utfordringene også i neste valgperiode.
- Vi må ha fokus på bydelens behov for barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Her vi må ha et økt tilbud, sier han.

En veldrevet bydel

Selv om BU-lederen mener Nordre Aker er en veldrevet bydel som fungerer på alle de nivåer de kan gjøre noe med, så er han ikke like fornøyd med alt som skjer fra byrådets side.
- Jeg ønsker at de sentrale lytter mer til oss hva gjelder nybygg, hva vi sier om høyde på bebyggelse og infrastruktur. Vi vinner noen saker, men taper også noen. Jeg håper direktevalg fører til progresjon, at de lytter mer til oss. Jeg er til tider frustrert over våre egne, og er ikke alltid enig i det sentrale byrådet. Men det er en styrke for ethvert parti, at vi tør å ta igjen med våre egne. Vi som lokalpolitikere har mer fokus på nærmiljø. Som BU-leder vil jeg si at jeg opplever at alle partiene i BU tenker mer lokalt enn på partiprogram ovenfra. Når du ser på alle vedtak gjort i BU de siste fire årene, så er vi enige i mer enn 90 prosent av sakene, sier han.
BU-lederen berømmer også lokalbefolkningens engasjement og håper det fortsetter med minst like stor kraft i neste valgperiode.

Store utskiftninger

Ihlen har vært lokalpolitiker i 18 år, og vært i organisasjonslivet i enda flere år. Mye av grunnen til at han stiller til gjenvalg er at det nå er direktevalg.
- Jeg har veldig lyst til å fortsette, og har ambisjon om å være leder også de neste fire årene. Jeg vil videreføre og opprettholde de aktivitetene vi har fått til, og styre videre i positiv retning. Jeg ser at det er veldig mange utskiftninger i noen av partiene, men det er vanskelig å si hvorfor. Noe er nok at man trodde man kunne få mer gjennomslag for saker. Det går også med mye tid. En må ha anledning til å være med på det som skjer og ikke bare delta i møter. Det mener jeg er viktig som lokalpolitiker. Jeg vet også at flere av politikerne har holdt på i mange år, og derfor har valgt å gi seg, sier han.
- Så mange nye politikere betyr nye innspill og nye vinklinger, legger han til.
Nå oppfordrer Ihlen alle i bydelen til å bruke stemmeretten sin.
- Jeg skal stå på stand hver lørdag frem til valget og skal på husbesøk. De fleste kommer nok på banen fra denne helgen og utover. Nå må vi diskutere politikk og andre utfordringer vi har i bydelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere