RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håper på perfekt ølvær


Frivlligsjef Anders Tangen gleder seg til Øyafestivalen, og setter pris på å ha så mange dyktige frivillige.
Frivlligsjef Anders Tangen gleder seg til Øyafestivalen, og setter pris på å ha så mange dyktige frivillige. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen
Frivilligsjef på Øyafestivalen Anders Tangen har nok å gjøre en knapp uke før årets musikkfest i middelalderparken, og som alle oss andre krysser han fingrene for at værgudene er i godt lynne.

OSLO: – De sier at det perfekte været er 20 grader og overskyet, forteller frivilligsjef Anders Tangen når Østkantavisa møter han ved festivalområdet i middeladerparken.

Del på Facebook

Jobber 23 årsverk

Han har påtatt seg jobben som frivilligsjef for tredje året på rad, og synes det er en fin avveksling til sitt faste arbeid som fysioterapeut.

– Det er veldig moro å være med på å bygge opp en festival, og vi har så utrolig mange entusiastiske folk som jobber her, sier Tangen.

Til sammen arbeider det 2074 frivillige på Øya, som i løpet av festivalen jobber tilsvarende 23 årsverk. Det skremmer imidlertid ikke Tangen.

Jobber år etter år

– To tredjedeler av de som skal jobbe i år har vært her før. Vi tar det som en tillitserklæring at folk vil jobbe år etter år. Det gjør også alt så mye lettere når de da kan ta seg litt ekstra av nye frivilige, sier Tangen.

– Hvem er de frivllige på Øya?

– Det er folk fra hele landet, og faktisk en del utenlandske også. To tredjedelen er jenter, og de aller fleste er studenter, sier Tangen.

Noe for alle på Øya

Og det er finnes frivilligjobber for en hver smak på Øya.

– Ja, det er en stor variasjon. Vi har rigging, dekor, bar, distrubisjon, varelager, matlaging, billettsalg, frivilligområdet, akkreditering og noe som heter solskinnsgruppa som tar hånd om de frivillige under festivalen. Den er forøvrig veldig populær og drives ofte av jenter som deler ut kaffe, boller, frukt og lignende til ansatte. Det er en fin gruppe, avslutter Tangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere